Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Митко Есемеса определи строителите като „придворни пажове“

Мрежата

Митко Есемеса определи строителите като „придворни пажове“

Снимка:

Камарата на строителите манипулирала обществото, смята главният секретар на Радев

Днес на нарочен брифинг в Министерски съвет, изпълнителният директор на Камарата на строителите в България г-н Валентин Николов манипулира българската общественост. Това написа във Фейсбук главният секретар на президентството Димитър Стоянов, който стана популярен покрай скандала със СРС-та и изпращането на СМС-и до главния прокурор Иван Гешев.

Ето и целият пост на Димитър Стоянов:

Разбирам близостта до "мазнинката". Тя близостта се е превърнала във форма за съществуване, но само за някои. Разбирам и ролята на придворни пажове, която се играе от някои изпълнителни директори. Много добре знаят те - облажват се тези, които са близки до тавата с мазнинката. Да, даже и малко да е останало от наличната мазнинка, за придворните винаги ще има един залък с който да забършат остатъка от дъното. Важното е тяхното да е гарантирано. А че този залък е взет от устата на приблизително 2 млн. българи, които живеят под линия на бедността? Тях това не ги интересува.

А за корупцията в санирането? Била видите според господина при само 1-2 % от всички санирани сгради. А 2% от 2 млрд. лв. колко е? Просто е - в корупция при това признание за санирането са потънали 40 млн. лв.

Отплеснах се, та да Ви върна скъпи ФБ приятели към казаното днес от изпълнителният директор на Камарата на строителите в България г-н Валентин Николов:

„Чуха се гласове, че трябва да се спрат инфраструктурните обекти и средствата да се пренасочат към борбата с коронавируса. ... И към хората, които казват така, особено президентите, които дават акъл, бих им казал следното - когато става въпрос са използването на перилни препарати, дезинфектанти и когато става въпрос за строителство на магистрали, нека първо да питат специалистите и тогава да говорят"

А това са думите на президента Радев във ФБ на 27 април:

"Крайно време е да се преразгледат дългосрочните проекти с осигурен финансов ресурс за години напред. Да се заделят необходимите финанси, така че да не спира работата по тях през настоящата година. Останалият финансов ресурс да се насочи за преодоляване на социалната и икономическа криза. Какъв е смисълът милиарди да стоят замразени с хоризонт следващите 3-4 и повече години, а в това време да теглим нови заеми с лихва?"

Нещо общо с думите на г-н Валентин Николов? Няма, но пък за това задачата е изпълнена, спокойно може да се отчете и да подготви следващия багер за снимка. И близко до тавата, няма значение, че от достойнството не е останало и прашинка. Ама то пък кой ли го цени ...

Днес на нарочен брифинг в Министерски съвет, изпълнителният директор на Камарата на строителите в България г-н Валентин...

Публикувахте от Dimitar Stoyanov в Четвъртък, 30 април 2020 г.  

 


Коментари (3)

Уфф! Митя, гледай си мазния есемес!
30.04.2020 17:43 / Отговор
Karabas Barabas Митко Есемеса май не си дава сметка, че това, което пенсионираният му военен началник каза за „милиарди да стоят замразени с хоризонт следващите 3-4 и повече години“, се отнася до покупката на самолетите F-16. Строителите не са му виновни, а самолетите! Там го стиска чепика артелчка със зелените чорапки, който не можа да пробута сделка с Грипените и сега само мрънка, мяца и сумти, ама не може нищо да направи и това го докарва до бяс! Ами, не му се отваря парашута, това е положението!
30.04.2020 17:46 / Отговор
Fair Много сте прав! Мир няма от F-16!
30.04.2020 22:55

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още