Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Митов: Интересно дали Василев го е срам сега от глупостите на Петков за бежанците?

Мрежата

Митов: Интересно дали Василев го е срам сега от глупостите на Петков за бежанците?

Митов: Интересно дали Василев го е срам сега от глупостите на Петков за бежанците? - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Даниел Митов

По време на предизборната кампания, в един от дебатите Асен Василев сподели как го било срам от обстоятелството, че бившият министър-председател не говорел английски на международни събития.

Интересно дали сега г-н Василев е горд от глупостите, които наговори неговият премиер Кирил Петков в Брюксел по повод бежанците? До степен такава, че едно най-популярните предавания в Съединените щати - The Daily Show и неговият водещ Trevor Noah, се гаврят в ефир с българския премиер. И то напълно заслужено. Г-н Петков наскоро се прослави и в Al-Jazeera със същия репертоар.

Не зная по какъв начин да обясня на хората, които ми се обаждат, как е възможно г-н Петков все още да не се е извинил за нелепите си коментари. С какви очи ще ходи на посещения в Близкия изток, Вашингтон и Брюксел? Дали е дотолкова функционално неграмотен, че не разбира какво е казал? Или просто смята, че ако затвори очи и си замълчи, всички ще забравят за случката? Последното много прилича на цялостната политика на правителството - отказ да се борави с проблемите на реалността и непрекъснати оправдания с миналото или референции към някакво мъгляво светло бъдеще.

Премиерът все още не е сформирал кризисен щаб във връзка с войната в Украйна и пристигащите бежанци. Институциите импровизират, общините нямат бюджет за подобни обстоятелства.

А междувременно горивата прескочиха границата от 3 лв. за литър. Правителството спешно намери "виновника" за скока на цените и това се оказа забележете ... младежката организация на ГЕРБ ?!?!?! Тук трябва да призная, че извратеността на правителствената логика поразява с прецизно нахалство и изумително съвпада с разбиранията на Путин за това как трябва да се държи опозицията. Пък и какви наказания се полагат за непослушните.

Накрая ще се опитам да им го кажа така, че да ме разберат: Stop blaming the messenger! Start dealing with reality, otherwise it's going to overwhelm you.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати