Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата с остри реакции срещу Кацаров: Позор, оставка

Мрежата

Мрежата с остри реакции срещу Кацаров: Позор, оставка

Снимка:

Вълна от коментари във Фейсбук предизвика въведеният от полунощ зелен COVID сертификат за всички дейности, провеждащи се на закрито, и за посещение на всички обществени закрити места с изключение на аптеки, банки и хранителни магазини. Според потребителите на социалните мрежи действията на Стойчо Кацаров напомнят за стара лада, зад чиито волан е седнал след три ракии служебния здравен министър и ръчка по скоростите. От Сдружение на заведенията припомниха и изказване на Кацаров от преди 6 месеца, в което той сам определя „зелените сертификати“ като „класически пример за непряка дискриминация.

Ето и част от коментарите:

Костадин Ангелов, ГЕРБ

Ако си истински министър на здравеопазването, не си назначен от Румен Радев, а избран от хората, смел си и наистина имаш план и стратегия за засилване на ваксинацията, обявяваш правилото за “зелен сертификат” на 1-ви август, но ПОДЧЕРТАВАШ, че то влиза в сила от 1-ви ноември.

Ако обаче те е грижа за хората, не за изборите.

Само, че на Румен Радев и Кацаров не им пука за ваксинацията. Те просто се паникьосаха от стихийното разпространение на заразата и многото починали, въпреки че от месеци предупреждаваме за идващото цунами. Уплашиха се за резулатите от президентските избори. Наложиха мерки, едва ли не, със задна дата.

Резултатът - пълен хаос и несигурност в цялото общество.

 

Сдружение на заведенията в България:

Само преди 6 месеца служебният здравен министър Стойчо Кацаров определи „зелените сертификати“ като „класически пример за непряка дискриминация.

„Ако се изисква сертификат за имунизация за пътуване или за постъпване на работа, това е класически пример за непряка дискриминация".

„Ако имунизираните продължават да заразяват, значи ваксините не работят".

Това са думи на Стойчо Кацаров от април месец 2021 година, който по онова време се изявяваше като председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Преди да бъде назначен за здравен министър от Румен Радев, Кацаров беше категоричен, че сертификатът, който той с днешна дата въвежда е пример за непряка дискриминация и създаване на предпоставка за отнемане на права.

КАЦАРОВ, ПОЗОР! ОСТАВКА И ЗАТВОР!

Виктор Димчев, продуцент:

Сега чувствате ли се управлявани като стара лада, зад чиито волан е седнал след три ракии служебния здравен министър и ръчка по скоростите?

Внимавайте както си пожелавате на 14-ти ноември за Коледа!

 

 

Христо Терзийски, ГЕРБ

След като изцяло се провали в противодействието на пандемията, пренебрегвайки здравната и икономическата ситуация в страната, от днес служебното правителство на Радев въвежда най-жестоките ограничения за българските граждани.

Родителите на учениците вчера разбраха, че няма да могат да отидат на работа, защото на другия ден децата им преминават на домашно обучение.

Огромна част от заетите в сферата на услугите, поради липсата на "зелен сертификат", от днес няма да могат да упражняват професиите си и да изкарат прехраната на семействата си.

Заради хаотичните действия на служебното правителство са изправени пред фалит фирми от цели икономически сфери, които не могат да оцелеят при високата цена на енергоизточниците и галопиращата инфлация. Мерки и политики за подкрепа на бизнеса на практика няма. Служебното правителство не само не създаде такива, но и прекрати действащите мерки.

Днес протестират лекари, протестират работници, протестират хората на изкуството... За първи път от много години българите са несигурни за бъдещето си. Страната се управлява некомпетентно и хаотично. Никаква отговорност не се поема от страна на служебното правителство. Защото то е назначено, и поради това явно е лоялно единствено пред "работодателя" си - президентът Радев.

На този фон никакви социологически изследвания за предизборните нагласи не могат да ни радват, когато на карта е заложена съдбата на България.

Времето за експерименти свърши!  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема