Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата за „доклада“ от МВР: Не е от испанците, а от ДАНС, без автор и поръчител

Мрежата

Мрежата за „доклада“ от МВР: Не е от испанците, а от ДАНС, без автор и поръчител

Мрежата за доклада от МВР: Не е от испанците, а от ДАНС, без автор и поръчител - Tribune.bg

МВР разпространи част от „секретен доклад“ на определени медии, в който се посочвало за пране на пари в Испания от българи заемащи висши длъжности. „Бомбата“ тръгна едва няколко часа преди участието на Кирил Петков пред БТВ, където, разбира се, той беше попитан за документа. По думите на Петков никъде не се споменавало името на бившия премиер Бойко Борисов, но имало негова снимка и това било достатъчно да се започне разследване. От вчера до днес за някои медии това е тема номер едно, а поради високия интерес специализираната прокуратура даде брифинг. Така се оказва се, че „докладът“ от Испания всъщност е 26 страници на английски език, без печат, без поръчител и не е ясно от къде идва. Спецобвинението го изискало от ДАНС, които го изпратили и станало ясно, че сега ще се разследва от къде се е появил този документ. Оказва се също, че въпросните снимки за които Петков говори са от публикации в родни и испански медии.

Ето и част от коментарите след новите разкрития:

Соня Колтуклиева

От брифинга на специализираната прокуратура стана ясно, че размахваният вчера от някои медии “доклад на испанските специални служби по “Барселонагейт”, споменат и от премиера Кирил Петков по БТВ, всъщност е набор от листя на английски език без автор и без поръчител. И това се води “документ” на ДАНС?!

Виктор Димчев

И сега какво се оказа?

Че "докладът" не е от испанците, а от ДАНС.

Интересно защо доклад на ДАНС, в който няма фактология или информация, е стигнал до медиите. И то точно до "подходящите" медии - онези, които са под пряк контрол на партиите в управляващата коалиция.

Вероятно "испанските власти" нямат нищо общо с медийния кьоршифек на Кирил, Иво и компания.

Тяхната цел е ясна - маскират пред обществото какво всъщност се случва, защо сметките и инфлацията са двойно по-големи. И повече.

Всеки мастит или платен коментатор по темата "Барселонагейт" е добре някъде тук да си разплете чорапите.

Законността почва там, където свършва беззаконието.

Да си знаете.

Даниел Митов

Случаят „Барселонагейт“ е една претоплена манджа. Бойко Рашков казва „испанските власти“, но не уточнява от кои институции е дошла тази информация? По медиите са разпространени едни листчета. Испанската прокуратурата отдавна отказа да образува дело по въпроса.

Мога да съставя същия списък като техния по публикации в Google и за Кирил Петков, и за Асен Василев. Има журналисти, които са написали много и за тях…

Младен Маринов

Много въпроси възникват днес относно автентичността на т. нар. "испански доклад".

Защо няма подписи и печати на компетентните полицейски власти в Испания

Къде, всъщност, в МВР е получен "испанският доклад", който обаче се "разпространява" от ДАНС

В дирекцията, която отговаря за международното полицейско сътрудничество и е точката за контакт с партньорските полиции, получаван ли е такъв "испански доклад"

Кой е изпращачът на "испанския доклад"

Кой точно е писал "испанския доклад"

Какво се крие зад дълбоката "секретност" на "испанския доклад", след като вече втори ден циркулира из българските медии

Все въпроси без отговори...

 

 


Топ новини

виж още
Актуална тема