Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. На 9 септември комунистите в България отдават почит на хора, изпитвали удоволствие от насилието и нанесли непоправими щети

Мрежата

На 9 септември комунистите в България отдават почит на хора, изпитвали удоволствие от насилието и нанесли непоправими щети

Снимка:

Автор: Емил Джасим, Фейсбук

Днес комунистите в България отдават почит на хора, които са изпитвали удоволствие от насилието, които съсипват красивата ни страна и нанасят непоправими щети на българския народ.

На 9-ти септември 1944 г. е извършен преврат, и то от професионалния превратаджия Кимон Георгиев, организирал превратите през 1923-та и 1934-та.

Комунистите взимат властта, след като 21 години ограбват и избиват без милост населението на Царство България в брутална гражданска война, която печелят с помощта на съветската Червена армия.

В резултат в България се настанява просъветска власт, която ще издигне паметници на войници, наричани „освободители“, които не са изстреляли и един куршум срещу нашественици на българската земя, а и които сами се обявяват за окупатори в смисъла на международното право.

 

България влиза ефективно във войната с нацистка Германия и макар да дава над 30 000 убити и ранени, не ѝ се признава статут на съвоюваща страна.

Народният съд, установен от новата власт, избива официално над 3 000 души, а десетки хиляди лежат по затвори и трудови лагери, тъй като са се осмелили да се противопоставят на новата власт. Според различни оценки броят на убитите и безследно изчезналите в периода 1944-1947 г. е между 20 000 и 50 000 души

В тяхната кръв са потопени ръцете на комунистите в България и на подкрепящата ги Червена армия.

Страната ни поема по пътя на безмилостна насилствена индустриализация и национализация. Последствията от избрания тогава насилствено път са видими и до днес.

Техен лидер е Георги Димитров - алкохолизиран лакей на Москва, лично поставен начело на окупираната държава от Йосиф Висарионович Сталин.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още