Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. На 9 септември комунистите в България отдават почит на хора, изпитвали удоволствие от насилието и нанесли непоправими щети

Мрежата

На 9 септември комунистите в България отдават почит на хора, изпитвали удоволствие от насилието и нанесли непоправими щети

Снимка:

Автор: Емил Джасим, Фейсбук

Днес комунистите в България отдават почит на хора, които са изпитвали удоволствие от насилието, които съсипват красивата ни страна и нанасят непоправими щети на българския народ.

На 9-ти септември 1944 г. е извършен преврат, и то от професионалния превратаджия Кимон Георгиев, организирал превратите през 1923-та и 1934-та.

Комунистите взимат властта, след като 21 години ограбват и избиват без милост населението на Царство България в брутална гражданска война, която печелят с помощта на съветската Червена армия.

В резултат в България се настанява просъветска власт, която ще издигне паметници на войници, наричани „освободители“, които не са изстреляли и един куршум срещу нашественици на българската земя, а и които сами се обявяват за окупатори в смисъла на международното право.

 

България влиза ефективно във войната с нацистка Германия и макар да дава над 30 000 убити и ранени, не ѝ се признава статут на съвоюваща страна.

Народният съд, установен от новата власт, избива официално над 3 000 души, а десетки хиляди лежат по затвори и трудови лагери, тъй като са се осмелили да се противопоставят на новата власт. Според различни оценки броят на убитите и безследно изчезналите в периода 1944-1947 г. е между 20 000 и 50 000 души

В тяхната кръв са потопени ръцете на комунистите в България и на подкрепящата ги Червена армия.

Страната ни поема по пътя на безмилостна насилствена индустриализация и национализация. Последствията от избрания тогава насилствено път са видими и до днес.

Техен лидер е Георги Димитров - алкохолизиран лакей на Москва, лично поставен начело на окупираната държава от Йосиф Висарионович Сталин.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив