Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. На неуспял за кмет на Пловдив адвокат пак черна съдебна котка му мина пътя

Мрежата

На неуспял за кмет на Пловдив адвокат пак черна съдебна котка му мина пътя

Снимка:

Адвокат Атанас Костов загуби поредно дело в Районния съд. Той съди Николета Батаклиева и брат ѝ Красимир Батаклиев, обвинявайки ги в клевети спрямо него, унижаващи честта и достойнството му, пише plovdivmedia.bg

Според него тя крещяла: „Ти защо удряш колата на брат ми, бе, кретен, идиот мръсен…“, „Не удряй, бе, кой си ти бе, олигофрен, ще те смачкам, не ме удряй, бе!“, „Къв мъж е тоя, бе, виж го, трепери като жена, страхливец, казахме му, че изяде боя и ще се напикае от страх!“. А брат ѝ бил заявил в негово присъствие: „Ще те смачкам, ще те убия, бе, защо удряш сестра ми, бе, педал, олигофрен, мъртъв си!“ и го заплашил, че щял да наеме цигани…да го оправят, сигурен бил, щяло да му хареса.

Причината за скандала между адвоката и двамата стана кавга, след като той бил видян от тях да блъска мерцедеса им, паркиран пред техния вход, с което му бил запушил пътя. При скандала адвокатът шамаросал девойката. Защитникът на адвоката пледира, че шамар е нямало, „дори да е имало някакъв удар с неопределен предмет, той е бил твърде мек и по никакъв случай не може да се цени като тежък шамар“. Освен това адвокат Костов бил наречен „никой“, което според него е достатъчно, за да бъде квалифицирано това като обида.

Районният съд ОПРАВДА и ОНЕВИНИ обвинените от Костов Николета и Красимир Батаклиеви.

Адвокатът, който е претендирал да бъде обезвъзмезден с 4000 лв., сега ще трябва и да заплати съдебните разноски на двамата в размер на 800 лв.

Всъщност срещата му в съда с Николета е за втори път. И първия път той е осъден от пети наказателен състав с председател Таня Боева да ѝ заплати на Батаклиева 1000 лева. Присъдата още е прясна – от 5 февруари т.г. В съдебното решение се казва, че признава подсъдимия А.Б.К. /адвокат Костов б.а./ ЗА ВИНОВЕН. „На 8 април 2019 г. в Пловдив, чрез удар на шамар с дясната ръка в лявата половина на лицето Н.А.Б. /Николета Батаклиева- б. р./, е причинил болка и страдания, без разстройство на здравето, изразяващи се в контузии на лицето с травма на шести и седми долни леви зъба, поради което му НАЛАГА административно наказание глоба в размер на 1000 лева.“

Задължава се да заплати на потърпевшата 600 лева обезщетение за причинените неимуществени вреди. Както и сумата от 800 лева, които тя е направила като разноски за адвокатско възнаграждение.

Освен с 50-те лева държавна такса върху уважената част на гражданския иск, той ще се бръкне още и за 568,80 лева по сметка на Районен съд – Пловдив, в полза на бюджета на ВСС. Присъдата може да бъде обжалвана.

„Ще ги съдя до дупка. Има редица свидетели на сцената, всички знаят, че не съм докоснал с пръст въпросната жена. Пускал съм жалби срещу тях, така че този реваншизъм не е учудващ, предвид арогантното им отношение. Ще се видим в съда, като със сигурност ще заведа дело срещу тях за заплахи и обиди“, заканва се тогава той.

Като юрист би следвало адв. Атанас Костов вече да е разбрал, че поведението му в стил „аз съм недосегаем“ няма да се толерира. И най-после да се кротне.

Той, обаче, не се кротва. Вероятно в близките няколко месеца Районният съд ще работи предимно по дела, заведени от него, такова предположение може да се направи, тъй като е завел дела на още куп хора и медии.

За скандалния му нрав свидетелство е реакцията във Фейсбук на фотографката Анна Стоянова.

„Г-н Атанас Костов, всеки пловдивчанин, който НЕ ви харесва ще заплашвате със съд?  Много държим да знаем? Това ли ще бъде начина да се харесате на хората? Заплаха, заплаха и извиване на ръце със заплаха? Да започнем ли да събираме ваши публични постове, в които заплашвате със съд и да публикуваме ваш плакат с тях? Да заплашвате със съд фотографи, защото си търсят правата за откраднати авторски права от ТРАФИК НЮЗ? Изпращате писма, в които обяснявате на МЕН И СЕМЕЙСТВОТО МИ, че НЯМАМЕ права върху СОБСТВЕНАТА НИ ФОТОГРАФИЯ? Обяснявате със заплашителен тон, че ще ни ВКАРАТЕ в съд, защото пловдивска медия е ОТКРАДНАЛА наш кадър и трупа дивиденти от нея ли и ТО ДЕСЕТКИ ПЪТИ, защото в ТРАФИК НЮЗ е заляно с крадени снимки на People of Plovdiv??? Това ли е основната ви цел като кандидат на Пловдив? Страх и смут, че ще вкарате някой в съда? Заплахи и съд до дупка??? Уверявам ви, че писмото ви с имената и подписите ви ще бъде разпространено до всички фотографи, не в града на тепетата, но и в цялата страна! Политическа партия Демократична България - тотално грешен и долен избор за кандидат за кмет на Пловдив! Много жалко за вас.Хубавото е, че този човек НЯМА да стане кмет, ако ще да заплашва и половината град“, пише тя.

Възмущението на фотографката също е присъда, макар и не съдебна. Нямаме информация дали и тя е дадена на съд от Костов.

Но забележителна е една от поредните негови изяви в социалните мрежи. Там той пуска някакъв пост, след което бърза да го изтрие. В една от последните му изяви на страницата с неговата снимка, озаглавена ХРАБЪР ГЕРОЙСКИ, той се заканва на журналист, гаврейки се нагло и безочливо със здравословните му проблеми – присмива му се, че имал два инфаркта и инсулт. Такива ли са храбростта и геройството на адвокат Атанас Костов, слава богу, неуспял кмет на Пловдив – да шамаросва жени и да издевателства над тежко болни!?  


Коментари (1)

Гъзолизци на мутрите Коя мутра ви плати за тази статия!? Да не би да е Весо Мършрутката?
23.09.2020 23:26 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още