Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Николай Хаджигенов: Ще нося няколко павета, протестът трябва да ескалира

Мрежата

Николай Хаджигенов: Ще нося няколко павета, протестът трябва да ескалира

Снимка:

Николай Хаджигенов оглави комисията, която има за цел да разследва полицейско насилие по време на протестите от миналото лято. Самият той заедно с Мая Манолова, Арман Бабикян и Велислав Минеков бяха организатори на мероприятията с ковчезите, бесилките, паветата и всичко останало, без нито веднъж да са подали заявка за протест пред Министерски съвет.

От постовете на Хаджигенов ясно се вижда, че в деня когато протестът от мирен се превърна в истински хаос и насилие, самият той призовава за ескалация.

„За да е смислен резултатен, протестът трябва да ескалира. Така, че бъдете готови“, пише на 10.07.2020 година. Същият този ден когато част от присъстващите на площада нападат полицаите, а след това група момчета са били бити от няколко полицаи. Именно това е денят, заради който Хаджигенов и компания поискаха цяла комисия, а той пък я оглави.

Така на практика излиза, че човекът призоваващ да се носят павета и други подръчни материали с, които протестът да ескалира, трябва да разследва какво се е случило.

По този повод във фейсбук Виктор Димчев коментира, че записката от адвоката, защитаващ онези бити младежи, на които ръкопляскаха в НС, които отказали да свидетелстват по случая.

„Само се чудя кога ще назначим спасителите на прокурори и съдии, за да е съвсем законно всичко революционно“, написа още Димчев.

Припомняме, че именно Николай Хаджигенов е поел делата на някои от битите момчета. При започналото разследване той ги е посъветвал да не дават никакви показания, като по този начин на практика проверката от страна на прокуратурата и следствието е била спряна, защото те са отказали всякакво съдействие. Именно това е и причината част от тези дела да прекратени.  

Николай ХаджигеновНиколай Хаджигенов


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още