Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Николай Ненчев: Г-н президент, със своя акт Вие позорите България!

Мрежата

Николай Ненчев: Г-н президент, със своя акт Вие позорите България!

Снимка:

Николай Ненчев – бивш министър на отбраната, Фейсбук

Радев да се поклони в Страцин или край Драва, не в Москва!

Обяснението на президента Радев, че ще присъства на парада в Москва на 9 май, защото „хиляди българи са взели участие във Втората световна война и са допринесли за победата над хитлеризма“, е нелепо и обидно за българския народ.

Ако иска да почете жертвите, които България е дала в борбата срещу хитлеризма, да отиде и да се поклони в Страцин или край Драва! Трябва ли да се припомня, че България обявява война на нацистка Германия по времето на правителството на Константин Муравиев /БЗНС/ – същото правителство, на което Съветският съюз вероломно обяви война! И че докато българските офицери и войници се сражават по фронтовете в Северна Македония и Унгария, тристахилядна съветска армия окупира нашата страна, позволявайки на българските комунисти да избиват безнаказано българския народ.

Да, в един по-ранен период България е била член на Тристранния съюз. Но трябва ли да се напомня, че по времето, когато страната ни се присъединява към този пакт, Съветският съюз снабдява нацистка Германия с ценни суровини и горива, без които нейното настъпление в Западна Европа би било невъзможно! На 1 март 1941 г. моята партия – БЗНС, и „традиционната градска десница“ са единствените, които се противопоставят на този капитулантски акт. Тогава СССР не е изразил никакво несъгласие.

Когато Хитлер напада Съветския съюз, България запазва неутралитет, признат от съветското правителство, което поддържа легация в София, докато се водят битките при Москва, Сталинград и Курск. Но когато в България идва правителство, съставено от личности, категорично отхвърлящи възможността за каквото и да е сътрудничество с Хитлер, което вади България от Тристранния пакт, Съветският съюз ни обявява война. И макар България да изпълнява всичко, поискано от Москва, и да обявява война на нацистка Германия, Сталин не приема предложението за примирие и войските му нахлуват в страната ни!

Докато Русия, която твърди, че е правоприемник на СССР, не признае, че войната, която Сталин ни обявява на 5 септември 1944 г., няма нищо общо с войната срещу нацизма, присъствието на български държавен глава на руско честване, свързано с Втората световна война, е подигравка с българското национално достойнство!

Поклонението на Радев в Москва се случва в крайно неподходящ момент – когато режимът на Путин се опитва да ревизира историята и да скрие вината на Сталин за избухването на Втората световна война. Как ще погледнем в очите нашите съюзници в НАТО Естония, Латвия, Литва, Полша и Румъния, а също и партньорът ни от ЕС Финландия, които стават жертва на съветската агресия преди 22 юни 1941 г.!

Г-н президент, със своя акт Вие позорите България!  


Коментари (3)

Съмнителен Защо ли си мисля,че въпросния господин възнамерява да избяга в Русия.Отива на парада, и ...не се връща.Да се куртулиса държавата от такъв " политик".
19.02.2020 19:48 / Отговор
kk Ей затуй няма да я има Бг. Орел, рак и щука: злобни, омерзени, гневни, отвратени, не мислещи, но инак мноооого емоционални и мноооого объркани.Измислят ви капани ГЕРБ и хоп-пак се вътре. Не заслужавате Радев -твърде свестен е за вас! И тъй ще си гниете в лайната и циганята, щот сте "големи" българи, дето не са способни да се самопрескочат и обединят в името на собствената си Родина.
20.02.2020 03:58 / Отговор
Гневна След изпълнението пред паметника на Левски още ли си мислите,че е свестен нашият Разединител.
20.02.2020 08:46

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив