Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Нинова е завела поредно дело срещу Явор Дачков, „независимите медии“ мълчат

Мрежата

Нинова е завела поредно дело срещу Явор Дачков, „независимите медии“ мълчат

Нинова е завела поредно дело срещу Явор Дачков, независимите медии мълчат - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Владислав Наков

Днес разбрах, че Корнелия Нинова е завела второ дело срещу Васил Петев и още 4 (ЧЕТИРИ!!!!) срещу Явор Дачков. Общо исковете са за стотици хиляди! Защо го прави Нинова не е толкова важно. Изглежда обаче има пряка зависимост между делата, които завежда и процентите на изборите - плюс едно дело, минус един процент!

Думата ми обаче е за тишината на „свободните и независими медии и журналисти“ и организациите, които уж бранят „свободното слово“.

Представете си, че сме в 2019г. сайтът Афера още не публикувал снимките с пачките и кюлчетата злато. Бойко Борисов е премиер, радва се на забележителен медиен комфорт и завежда дело срещу Дачков. Не можете да си го представите?! И аз не мога. И аз, и вие, и Борисов знаем какъв изтеричен писък щеше да се чуе от „свободните и независимите медии и журналисти“.

Дачков щеше да е герой, станал жертва на завладяната от ГЕРБ държава. Щеше да има бдения, шествия, митинги, декларации. Всички комитети, фондове и асоциации щяха да му връчват награди за журналистическа смелост и т.н.

Сега обаче цари пълна тишина. И на всички е ясно защо е така. Дачков си позволява, за ужас на евроатлантиците, да се придържа към принципа за „различните гледни точки“ по отношение на войната в Украйна. И понеже всички знаем кои са „борещите се за свободата на словото“, кога и как се активират - завеждаш дела срещу тези, заради които няма да има митинги и шествия, защото за „борците“ независимостта е селективна, а разбирането за журналистика е: мислете свободно, но мислете правилно, като нас.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети