Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Огнян Минчев: На власт са хора, жадуващи реванш, жадуващи отмъщение

Мрежата

Огнян Минчев: На власт са хора, жадуващи реванш, жадуващи отмъщение

Снимка:

На власт са хора, жадуващи реванш, жадуващи отмъщение. Отворете си очите за това. Отмъщението е техния път към безконтролната власт", написа Огнян Минчев. Към поста си той добави и публикация със заглавие: "Бойко Рашков към Тома Биков: Съжалявам, че като шеф на следствието не се справих с вашия лидер".

Не коментирам справедливостта на исканата оставка на Иван Гешев. Всяко нещо - включително оставка - може и трябва да се поиска и изисква с достойнство и респект към демокрацията като общност на всички граждани, добави още Минчев.

Ето го и целия пост на Огнян Минчев:

Оставете за момент наследството на миналото, абстрахирайте се за момент от идеологиите, сложете за момент настрани вашето разбиране за това кой е прав и кой - не. Най-важното в една обществена - политическа промяна е не КАКВО се прави, а КАК се прави. Много е опасно да те управляват озлобени хора. Злобата води само към омраза и конфликт. Злобата води до диктатура. Зная, че мнозина я желаят. Пиша това за тези, които са против диктатурата, но не разбират колко ненадейно и коварно можем да се окажем в нея - просто защото сме проспали важни знаци по пътя. На власт са хора, жадуващи реванш, жадуващи отмъщение. Отворете си очите за това. Отмъщението е техния път към безконтролната власт.

P.S. Не коментирам справедливостта на исканата оставка на Иван Гешев. Всяко нещо - включително оставка - може и трябва да се поиска и изисква с достойнство и респект към демокрацията като общност на всички граждани.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още