Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Огнян Минчев: Управлението не е протест, а непрестанен диалог и поемане на отговорност

Мрежата

Огнян Минчев: Управлението не е протест, а непрестанен диалог и поемане на отговорност

Огнян Минчев: Управлението не е протест, а непрестанен диалог и поемане на отговорност - Tribune.bg

От Фейсбук профила на анализатора Огнян Минчев

Кирил Петков: „Ние от „Продължаваме промяната“ сме политическата партия, която няма меки диалогични китки...“

Това изказване би правило чест на всички „истински мъже“ в българската политика - Волен Сидеров, ВМРО, Копейкин... Продължете списъка на маргиналите с едноцифрени проценти. Демократичната политика е процес на диалог и координиране на интереси. Политикът е човек, който представлява определена общност с нейните интереси и гледни точки и е избиран за да направи удовлетворяването на тези интереси възможно заедно с другите интереси в обществото - обединявайки ги в национален интерес.

Кирил Петков затова беше премиер само шест месеца. Затова едва ли повече ще бъде избран за премиер. Управлението на държавата не е протест, в който замеряш парламента с яйца и домати. То не е носене на предизвикателни лозунги – „Аз съм еди кой си и не ме е страх, елате ме вижте!“ Управлението на държавата е непрестанен диалог и поемане на отговорност - когато трябва и за непопулярни решения.

Промяната ще продължавате когато научите  азбуката на демократичната политика. А друга политика - с юмрук по масата - няма да ви разрешим да правите.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати