Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Опасна близост“ – Каква е връзката между осъден за ДДС измами и депутати от БСП?

Мрежата

„Опасна близост“ – Каква е връзката между осъден за ДДС измами и депутати от БСП?

Снимка:

Познава ли Кирил Добрев героя от „Суджукгейт“ Антон Проданов-Шушляка?

Автор: Стефан Ташев

Познава ли „вторият човек“ в БСП Кирил Добрев измамник с ДДС и какви са връзките му с него? Познават ли червените депутати Красимир Янков, Иван Иванов и Сияна Фидулова същия измамник и основен герой от „Суджукгейт“ – Антон Проданов-Шушляка? Осигурява ли им той гласове за избори, пита сайтът breaking.bg.

На тези въпроси не е лошо да отговорят хората от БСП, които се представят за борци с корупцията, олигархията и престъпността. Но едва ли ще го направят.

Янков, Иванов, Фидулова и менторът им Кирил Добрев много добре знаят кой е Антон Проданов. Мъжът е осъждан за ДДС-измами и е фактически автор на аферата „Суджукгейт“. Според сигналите на Прокуратурата Проданов дължи близо 6 млн. лв. данъци и се смята недосегаем, защото имал политически гръб от червената централа.

Проданов е чест гост в централата на „Позитано“ 20, познават го добре и в офиса на столетницата във Варна. Организирал си срещи с въпросните депутати и с Кирил Добрев и в ресторанта си в София.

Замесеният с ДДС измами е и „опасно близък“ със зам.-градския прокурор на София Михаела Райдовска, която по случайност е и прокурор по делото „Судужкгейт“, свързано с бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. Двамата се срещат почти всяка седмица в гр. София и обикновено обядват и ходят на хотел, твърди breaking, цитирайки сигнал на очевидец до прокуратурата. В него се говори за любовна авантюра между прокурорката и основен свидетел по водено от нея дело.

В сигнала се разказва, че срещите на прокурор Михаела Райдовска и Проданов са заснети. С такава снимка от юли тази година разполага и Breaking.bg.

КадърКадър

Скандалът „Суджукгейт“ тръгва от „раздялата“ между „приятели“ – Живко Мартинов, Проданов и бившия шеф на Икономическа полиция в Добрич Кирил Костов, с прозвището Шарана. Последният напуска системата на МВР заради съмнения за корупция. Още миналата година стана ясно, че Проданов дължи доста пари на бившия депутат. Или казано по-просто всички тези герои са били доскоро едно цяло-част от Добричката мафия.

Кой е Антон Проданов-Анцуга или Шушляка?

През 2014 г. Получава присъда от 1 година за измами с ДДС. Започва с търговия със зърно, после се прехвърля в измамите. Срещу него са подадени десетки жалби на пострадали предимно в Спецпрокуратурата.

Остава висящ въпросът как един прокурор с висока позиция като Михаела Райдовска поддържа контакти с човек с такава биография? И това не прави впечатление на никого?

Източник: Breaking.bg /Текстът е публикуван със съкращения, цялото разследване четете в две части ТУК и ТУК.  


Коментари (1)

Тези от tribune... Са пълни ПЕДЕРССтИ....
17.11.2018 08:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив