Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Паунова: Хаджигенов наричаше Манолова „Кривата щанга”, вече са коалиция

Мрежата

Паунова: Хаджигенов наричаше Манолова „Кривата щанга”, вече са коалиция

Снимка:

От Фейсбук профила на Полина Паунова

ШОКИРАЩАТА НОВИНА, че Отровното трио и Мая Манолова (кривата щанга, както я нарича Николай Хаджигенов) ще се явят заедно на парламентарния вот догодина, има своята предистория.

А ето част от разговора за предисторията (цялото интервю с т.нар. Отровно трио може да се прочете в линка):

- Мая Манолова. Подкрепихте я миналата година в кметската надпревара, макар и адвокат Хаджигенов да казва в едно свое интервю, че това е подкрепа, ама не съвсем, защото после ви се разсърдили. И все пак твърдяхте, че тя може да бъде алтернатива на ГЕРБ. Още ли смятате така? За Манолова, произнесла думите "Аз предложих Пеевски" и впоследствие подкрепена от ГЕРБ за омбудсман?

Николай Хаджигенов: Миналата година това, което направихме, беше следното и сега запали цялата страна: открихме общия враг. А общият враг е ГЕРБ и корупцията. И ще се цитирам дословно, по памет: казах, че имаме една условна стена, която трябва да се взриви, за да могат да бъдат съборени ГЕРБ и корупцията. Ние не разполагаме с нужния инструмент. Разполагаме с инструмент в лицето на Манолова, която е крива щанга. И да, това не е подходящ инструмент за събаряне на корупцията, но имаме това. Манолова в онзи момент, и до днес, доколкото я наблюдавам, е може би първият политик, който е показал готовност да се постави в услуга на избирателите си. Не на себе си или на някой друг. Какво е било преди – вие оставате, всички знаем Но миналата година тя направи такава заявка и продължава до ден днешен. Какво ще стане накрая ние още не знаем.

- Т.е. отговорът на конкретния ми въпрос: Смятате ли, че Мая Манолова, произнесла думите „Аз предложих Пеевски“ и станала омбудсман с гласовете на ГЕРБ е алтернатива на ГЕРБ, какъв е? Смятате я за алтернатива, така ли?

Проф. Велислав Минеков: Само за момент. Това е както ме питат мен: „Славе, ти знаеш ли коя е Мая Манолова?“… Нищо подобно не съм чувал, аз бях на Луната, аз съм от вчера на тази земя.

Николай Хаджигенов: Всичко е по-добро от ГЕРБ. Включително Мая Манолова.

- Щом всичко е по-добре от ГЕРБ: ДПС по-добро ли е от ГЕРБ?

Николай Хаджигенов: Не.

- БСП по-добро ли е от ГЕРБ?

Николай Хаджигенов: Не.

- След като не смятате, че БСП и ДПС са алтернатива, как смятате Мая Манолова за такава?

Проф. Велислав Минеков: Кой го е казал това?

Николай Хаджигенов: Мая Манолова беше възможност миналата година да съборим ГЕРБ. Единствената тогава. Сега протестът създаде множество други възможности. Част от тях, може би, ще бъде Манолова. И всеки един, който се разпознава в политическата борба срещу корупцията. А тя не е само ГЕРБ, тук включваме БСП и ДПС съвсем спокойно. Единственото нещо, което можем да направим, за да не водим истинска война, е да водим политическа война. За да водим политическа война, ние имаме нужда от едно нещо – това, което правим на площада 103 дни. А именно: всички заедно срещу ГЕРБ.

Арман Бабикян: Никога не ми е харесвало, че Великобритания и САЩ са били в съюз със Сталин. Никога. Горе-долу това е отговорът, но мога да го преведа. Никога не ми е харесвало, че Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, но ми харесва това, което прави Христо Иванов по простата причина, че тези хора са се събрали и със силите, които работят срещу автократичния модел в България. Не мога да си изкривя душата, че – да, крива щанга. Но, заради призива ѝ десницата има осем районни кмета.  


Коментари (12)

Политиканите... Ле-лее, ле-ле!
16.12.2020 15:54 / Отговор
Доньо Донев Като се махне Борисов от политиката,ще ми се качите на ... Сега го използвате,като ракета носител,но той в скоро време ще се махне! Тогава? Тогава пак ще си станете най-обикновени комплексари със съмнителни професионални достижения и злоба в изобилие!
16.12.2020 16:17 / Отговор
Татулова Каква е интелектуално издържаната дума за помияри?
16.12.2020 16:18 / Отговор
Киро Бизона Шопари!
16.12.2020 18:28
:) Дегенерати?
16.12.2020 18:40
Припомняне: Идеологът за менкането на гласове между БСП/Мая и ДБ на балотажите на местните избори в София е Илиян Василев (Сашо11).
16.12.2020 16:21 / Отговор
Z Слушам ги тези тримата и ми иде да се прекръстя. Пази Боже от толкова неподправена елементарност и простота (да не кажа простотия). Ръсят глупости по един феноменален начин. Изглеждат абсолютно абсурдни и е трудно да повярваш, че въпреки природните закони и тримата съществуват и то в съвсем видима физическа форма. По реално би било да са измислени персонажи в някоя черна комедия, но не - и тях майки са си родили.
16.12.2020 16:25 / Отговор
Йес! Много сполучлив "разрез" на събитието.
16.12.2020 19:25
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още