Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Петков брани имиджа на проверяван от КПКОНПИ министър - с пост от Ватикана

Мрежата

Петков брани имиджа на проверяван от КПКОНПИ министър - с пост от Ватикана

Петков брани имиджа на проверяван от КПКОНПИ министър - с пост от Ватикана - Tribune.bg
Снимка:

 

Кризисен пиар за изчистване реномето на заместник-министъра на земеделието Иван Христанов, за когото стана ясно, че е разследван от КПКОНПИ, спретна в неделния ден премиерът Кирил Петков, пише „ПИК“

В следобедните часови министър-председателят качи снимка с проверявания за конфликт на интереси министър, със следния текст:

„Борбата за границата е борба за държавността! Благодаря на Иван Христанов и неговия екип за решителните действия на ГКПП „Капитан Андреево“.

Трябва да се отбележи фактът, че следният пост се появи във Фейсбук профила на Петков, докато той е на официално посещение във Ватикана и Рим.

Само преди дни стана ясно, че КПКОНПИ започва проверка за установяване наличие на конфликт на интереси срещу Иван Христанов, заместник-министър на земеделието. Христанов се прочу през последните седмици с акцията на „Капитан Андреево“, при която се включи лично и премиерът Кирил Петков.

Както ПИК съобщи, бизнесмен изпрати писмо до медиите, в което твърди, че олигарх иска да му вземе бизнеса, който е свързан с фитосанитарния контрол на границата. Проверката срещу Христанов е въз основа на получен сигнал, в който е посочено, че той продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста заместник-министър - висша публична длъжност по смисъла на ЗПКОНПИ, съобщиха от Антикорупционната комисия.

В Търговския регистър няма отразено прекратяването на договора на Христанов за управление на частната фирма след датата на назначаването му за заместник-министър.

Следствие на „решителните действия“ на Христанов, за които Петков го хвали, на „Капитан Андреево“ бяха блокирани стотици турски тирове.

 

 

 

 


Топ новини

виж още
Актуална тема