Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ПИК: Адвокатите на Прокопиев и ДБ защитават руските шпиони

Мрежата

ПИК: Адвокатите на Прокопиев и ДБ защитават руските шпиони

Снимка:

Адвокати, близки до подсъдимия Иво Прокопиев, свързани с партията на Христо Иванов „Да, България“, защитават руските шпиони, арестувани преди два дни при безпрецедентната в историята ни спецоперация, пише агенция ПИК.

Става дума за адвокатската кантора на Даниела Доковска, Ина Лулчева, Георги Атанасов, Васил Василев и Сие. Те активно участват в редица мероприятия със Съюза на съдиите в България, спонсориран от щедри американски грантове.

Василев ще е защитник на Любомир Медаров - шефът на регистратурата за квалифицирана информация в Народното събрание, който преди е бил във военно разузнаване и един от арестуваните по случая.  Съдружничката на Васил Василев - Даниела Доковска, е адвокат на Иво Прокопиев по делото за приватизацията на 33% от ЕВН. По това дело Ина Лулчева е адвокат на Трайчо Трайков. Съдружникът на Васил Василев - Георги Атанасов, е адвокат на Прокопиев по делата за запор на над 200 млн. лева, водени от КПКОНПИ.

Атанасов е учредител на „Да, България“ с лидер Христо Иванов. Кантората на Доковска, Лулчева, Атанасов и Василев е сочена за неформален център на войната срещу независимостта на прокуратурата, отбелязва агенцията. Същата кантора защитаваше и имамите от Пазарджишко, които бяха разкрити преди години за проповядване на радикален ислям.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още