Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ПИК: Мъжът на милионерката Йончева с 3 апартамента в София – изкупува жилища в топ квартали

Мрежата

ПИК: Мъжът на милионерката Йончева с 3 апартамента в София – изкупува жилища в топ квартали

ПИК: Мъжът на милионерката Йончева с 3 апартамента в София – изкупува жилища в топ квартали - Tribune.bg
Снимка:

Имотната кралица на БСП и обвиняема в пране на пари депутатка Елена Йончева си е избрала за мъж също доста заможна партия, пише ПИК.

Бащата на сина ѝ Тео - Пламен Тодоров, не може да се сравнява по богатство с нея, но упорито се старае да поправи този факт, изкупувайки апетитни апартаменти в София. Вече може да се похвали с 3.

От имотните справки на архитекта е видно, че още от 2004 г. до ден днешен той взима ипотека след ипотека, купувайки пореден апартамент. Това означава, че за разлика от печално популярната си жена и бивша премиерска любовница, Тодоров не разполага с налични огромни суми пари, с каквито тя е купувала безбройните си луксозни имоти за близо 2 млн. лв. За последните години Йончева придобива няколко апартамента, магазин, вила с двор и гараж на територията на София.

Общата им квадратура, декларирана пред Сметната палата, е 756 кв. м. По пазарна цена това е средно по 1000 евро на квадрат, което прави 756 хил. евро или 1.5 млн. лв. Отделно притежава и 7 декара земи между Панчарево и Горубляве на обща стойност 451 хил. лв.

На този фон бащата на сина Пламен Тодоров не може да изпъкне кой знае колко, но все пак е доста по-заможен от профила на редовия архитект. Той притежава апартамент от 72 кв. с мазе в кооперация в престижния столичен квартал "Иван Вазов" на ул. "Ярослав Вешин" 22. Ипотеката за него взима през 2008 г. и изплаща доста бързо за четири години - през 2012 г.

Преди това си купува друг по-лъскав апартамент в чисто нова сграда в "Красно село". Той е от 128 кв. м. с отделно мазе. Това жилище на ул. "Родопски извор" 51, също е взето с ипотека, която успява да изплати рекордно бързо само за две години от 2006 до 2008 г.

По-скромен е първият апартамент, който купува на кредит през далечната 2004 г. в комплекса "Люлин". Тогава 29-годишният Пламен Тодоров взима жилище от 73 кв. м., което обаче също изплаща много бързо - за година успява да върне парите на банката и да премине последователно към покупката на другите два по-лъскави имота.

Доста по-впечатляващи са имотите на обвиняемата депутатка, които са обзаведени от настоящата ѝ половинка. Един от трите апартамента на Елена Йончева в баровска коперация в столичния кв. „Красно село“, в който връх на интериорния дизайн е райската градина на покрива. Другото жилище, което е декларирала, е същински палат от цели 340 квадрата и се намира в „Бояна“, а третото - просторна хасиенда с изглед към морската шир и разгърнатата застроена площ от 125 квадрата в родното Сен Тропе - курортното селце Лозенец.

11 години по-младият от Елена архитект дал всичко от себе си да превърне празните помещения в дом като от корица на списание. Само можем да гадаем какви средства са похарчени на луксозното обзавеждане на трите жилища, но снимките са красноречиви - Йончева изобщо не е щадяла финанси за най-модерните и поръчкови мебели. Обзавеждането на жилището в "Бояна" било дело на прочут италианския дизайнер - Акиле Кастилиони. Дори един диван от него струвал над 7000 лв.!

Банята на депутката е голяма колкото хола на средностатистическия апартамент. Столовете в другите помещения пък били дело отново Акиле Кастилиони, седалките на които са направени... от велосипед и кабина на трактор.

Морското жилище пък впечатлява с добре поддържаната зелена поляна, за която били полагани грижи целогодишно. Най-китното кътче от летния дом на Пламен и Елена е задният двор, обзаведен с градинска мека мебел. Зад френските позорци се крият спалня, трапезария, хол, кухня и бани.

 

 


Коментари (4)

КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК ПИШЕ ПИК.... МУ-ХА-ХА..... НиДЯЛКО ПРАСЕТО.... нИдялко, ПОМНИШ ЛИ КОГАТО БАЩА ТИ нИдялко йорданов БЕШЕ В Окръжния Комитет НА БКП-то И В ЦК-то, И ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО БЕШЕ СРЕД ВЕЛМОЖИТЕ НА БУРГАС, КОИТО КОЛЕХА И БЕСЕХА, И ПОЛЗВАХТЕ БЛАГИНКИТЕ НА СОЦА.... БАЩА ТИ ДАЖЕ НАЗНАЧИ МАЙКА ТИ ивана джеджева ЗА АРТИСТКА.....ГОЛеМ СМЯХ.......
А ПОМНИШ ЛИ, ЧЕ ДЯДО ТИ асен йорданов Е АГЕНТ-ПРОВОКАТОР И ПРЕДАТЕЛ.... ПРЕДАЛ Е АТАНАС МАНЧЕВ, БРАТЯ ЧЕНГЕЛИЕВИ И ЦЯЛАТА ПАРТИЙНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА АЙТОС, НА ПОЛИЦИЯТА......
ПРИПОМНИ СИ ГИ ТЕЗИ РАБОТИ КЬОПЕК, ПРЕДИ ДА СЕ ПРАВИШ НА МОРАЛЕН СТОЖЕР...
Р. S. ЩОМ ТИ ДАВАТ ДА СЕРЕШ И ТУК, ЗНАЧИ САЙТА Е НА ПРАСЕТО пеевски.....
10.04.2019 17:19 / Отговор
АЛО, МИЛИОНЧЕВА СЪМ Спрете се е тази омраза. Неуморна съм да напомням за миналото. Няма светло бъдеще, ако са пристъпени мозъчните ти клетки. Не се ли срамувате от себе си: Приватизатори, фалити на банки и разграбване на държавата. Голям срам за Б-я, ОБВИНЕНИ ЗА ПРИСВОЯВАНЕ НА ПАРИ, ТЪРГОВЦИ НА ВАЛУТА, ЛИЧНОСТ, ВИНОВНА ЗА БАНКОВИЯ ФАЛИТ, ОЛИГАРСИ, б.КМЕТ НА МЛАДОСТ, КОИТО СЕ БОРЯТ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ, НО САМИТЕ ТЕ СА ОГРАБИЛИ НАРОДЪТ, ДЪРЖАВАТА И СЪЗДАТЕЛИ НА КОРУПЦИЯТА. С ТЕЗИ ЛИЧНОСТИ ЛИ ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВИМ В ЕС? КАК ЩЕ ПОГЛЕДНАТ НА НАС? УВАЖЕНИЕ, ДОСТОЙНСТВО И МОРАЛ СЕ ПЕЧЕЛЯТ! НЯМА КАК ДА СИ ОГРАБИЛ СОБСТВЕНАТА Д-ВА И НАРОД! ПРОСТИ ИМ СЕ И ТЕ НИ НАРЕКОХА "ДЕБИЛИ"! АКО НЕ ГИ НАКАЖЕМ, ГОТВЕТЕ СЕ ЗА НОВ ФАЛИТ И ОГРАБВАНЕ. ББ Е НАПЪЛНИЛ ХАЗНАТА, КОЯТО Е ЦЕЛТА ИМ. ПРОСТО ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗПОЛЗВАНИ!!!
11.04.2019 08:24 / Отговор
ИСТИНАТА ВЪПРОД: КАК ДВАМАТА СОЦИОЛОЗИ АНДРЕЙ РАЙЧЕВ И ЧЕРВЕН КОЛЬО СЕ ОКАЗАХА МИЛИОНЕРИ? СЪЩИТЕ СОЦИОЛОЗИ, КОИТО РАЗДАВАТ НЕУМОРНО МОРАЛ ПО МЕДИИТЕ. КАКТО СА КАЗВАЛИ ВЪЗРАСТНИТЕ: НИТО СРАМ, НИТО ОЧИ. ОМУНИСТИТЕ СА СА ПОТЪНАЛИ В ЛА@НАТА НА ПРЕХОДА, КОРУПЦИЯТА, ПРИВАТИЗАЦИЯТА И РАЗГРАБЕНА Б-Я, НО СА ОТВОРИЛИ УСТА КАТО КРОКОДИЛИ. ВРЕМЕ Е ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ ЗА МИНАЛОТО! ВЪВ ДРУГА ДЪРЖАВА, ЩЯХА ДА БЪДАТ В ЗАТВОРА! ДА БЪДЕМ БЕЛИ ХОРА! ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА БЪДЕМ ИЗПОЛЗВАНИ И МАНИПУЛИРАНИ ЗА ЛИЧНИТЕ ИМ ЦЕЛИ И НОВО РАЗГРАБВАНЕ! ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ВРЪЩАНЕ НА КОМУНИЗМА, КОЙТО ЩЕ НИ УНИЩОЖИ КАТО ДЪРЖАВА !!!
11.04.2019 08:38 / Отговор
мими ако ти е омръзнало да ти викат кюфте,пълничката,дебелата вземи си това ,гаратирам ще спреш да плюскаш като луда,ще остлабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz
13.04.2019 08:29 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема