Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ПИК: „На червено“ – партийната каса на БСП се оказа празна

Мрежата

ПИК: „На червено“ – партийната каса на БСП се оказа празна

Снимка:

Партийните пари може да са били точени чрез червената телевизия БСТВ, както и чрез партийния орган в. „Дума“?

Социалистите са в пълен шок заради парите на БСП, които се оказват източени от партийната каса, твърди ПИК, като се позовава на отлично информирани източници на "Позитано" 20.

Партията е буквално източена, а освен местни избори през октомври, столетницата ще трябва да връща около 5 милиона лева надвзети субсидии, която гласуваха вече депутатите.

Критичното финансово положение на БСП разкри съвсем случайно персоналният гуру на лидерката в оставка Корнелия Нинова - Румен Овчаров, който каза, че в партийната каса има само някакви си 300 - 400 хиляди лева. Повод бе обяснението му, че с предложението си партийните субсидии да бъдат свалени на 1 лев Бойко Борисов де факто иска да лиши столетницата от предизборна кампания и съответно от победа на изборите.

Изявлението на Овчаров силно притеснило социалистите и те започнали собствено разследване за пътя на партийните пари. Според сметките им за последните 2 години, пред които Нинова е начело на партията, субсидията ѝ възлиза на близо 25 милиона лева, които се получават на 4 транша на 3 месеца през годината.

Към тази сума би трябвало да се прибавят и постъпленията от членски внос, макар с днешна дата никой в партията да не иска да каже колко члена има БСП от водените на отчет 130 000 души по времето е бившия председател Михаил Миков. Още повече, че партийният архив отдавна вече е в ръцете на бившите куки, с които Нинова натъпка централата на партията, и местонахождението му е неизвестно.

Червените са убедени, че огромната сума от 25 милиона лева не е изхарчена по време на кампанията за евроизборите, тъй като тя е била изключително постна и с участието на много малко хора. Нито пък за медийни изяви по същото това време, тъй като парламентарно представените партии разполагат с медийни пакети.

Финансисти от БСП виждат 2 канала, през които партийните пари могат да бъдат източени от хората, които имат достъп до тях - чрез червената телевизия БСТВ, както и чрез партийния орган в. "Дума", за чието овладяване се проведе кървава битка на няколко Национални съвета на БСП и в крайна сметка той бе овладян от креатурата на Кирил Добрев - Ивелин Николов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още