Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ПИК: Нинова намери нова врътка да изведе БСП от парламента – отива ли при Мангъров

Мрежата

ПИК: Нинова намери нова врътка да изведе БСП от парламента – отива ли при Мангъров

ПИК: Нинова намери нова врътка да изведе БСП от парламента – отива ли при Мангъров - Tribune.bg
Снимка:

Текст на Агенция ПИК

Лидерката на БСП Корнелия Нинова намери нова врътка да реализира заветната си мечта от началото на този парламент - депутатите на столетницата да не участват в работата на Народното събрание, за което са ги избрали и получават сочни заплати.

Нинова е пуснала позивна до всички червени народни представители веднага след разглеждането на техния „алтернативен бюджет“ и приемането на разчетите на държавата за 2021 г. те да се запишат доброволци в болниците, които водят борба с коронавируса и незабавно да напуснат парламента. Лидерката е посочила, че записването става при секретарката на парламентарната им група Ивет. 27 от социалистите в парламента вече са го направили.

Въпреки това червените депутати посрещнаха с огромно озадачение новата идея на Нинова за излизане от парламента, тъй като тя е взета еднолично от нея, без заседание нито на Изпълнителното бюро, нито на Националния съвет. Така тя за трети път от началото на 49-ото Народно събрание ще принуди народните представители от БСП да не работят по същество, този път под благородния предлог, че стават доброволци в здравните заведения, за да помагат за борбата с коварната инфекция. А всъщност и трите пъти съвпадат с началото на партийните обиколки по предизборни кампании - първо за евроизборите, после за местните, а сега за парламентарните.

Трима от депутатите, които обаче са лекари, вече се пробваха на този терен - проф. Георги Михайлов, д-р Илиян Тимчев и д-р Десислав Тасков са на първа линия в лечението на COVID в болниците в Свищов и Шумен. Останалите обаче нямат нито подходящо образование, нито подходяща подготовка, за да бъдат нещо повече от санитари в болниците.

Освен това червените депутати се питат в кое здравно заведение ще влязат например Тома Томов или Нона Йотова. Както и дали със същото ще се заемат верните пажове на самата Нинова - Георги Свиленски, Христо Проданов и Крум Зарков.

Колкото до самата Нинова, те са убедени, че след като се лекува от коронавирус във Военна академия, макар дотогава да ругаеше мерките на здравните власти и правителството срещу нашествието на инфекцията, тя вече има имунитет и може смело да се включи в доброволческата дейност дори и като секретарка.

Съпартийците й смятат да я насърчат на това поприще, като я ориентират към новия шеф на COVID отделението в Инфекциозна болница Атанас Мангъров, с когото тя е единомишленичка по отношение на мерките. Още повече, че Мангъров е там като лекар само на 4-часов работен ден, а тя би могла да го подпомогне, като запълни останалите часове от работното му време.„И без това, колкото Мангъров ще се грижи за болните от коронавирус, толкова може и тя", шегуват се мрачно социалистите.

При всички случаи социалистите са убедени, че напъните на Нинова да изведе червените депутати от парламента за трети път почиват единствено на пълната й неспособност да върши работа като народен представител и желанието й по този начин да прикрие собствената си неадекватност на позицията, която заема и в партията, и в Народното събрание.                                                                                                                                                         


Коментари (2)

Пикльото вместо да плюе, да затваря и всички от сайта му, да заминават доброволци, вместо да ръсят простотии.
17.11.2020 18:16 / Отговор
Бай Гроздан Последното стихотворение на моята любима поетеса Курнелка: „Като ма гледаш тъй, какво шъ кайш? Акъла гу устайм на страна, щот‘ може да съм проста... ама знайш, нъл‘ знайш го филма „Убава жена"? Съм яз таман пудобна по красивост (момент да ти застана като „Ф“). Усещаш ли тоз чар къдя утива? Ей ся шъ та изтръшка любуфта! Жена съм не, ами биля утгоре! Малеей, да ти не дава Бог, отгоре ти да мина, да повтора... ма никуй пък не пита „ЩО?".
17.11.2020 18:52

Добави коментар
Топ новини

виж още