Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ПИК: Разследване на ГДБОП доказва, че Бабикян е босът на фейка "Информиран.нет"

Мрежата

ПИК: Разследване на ГДБОП доказва, че Бабикян е босът на фейка "Информиран.нет"

Снимка:

Арман Бабикян със сигурност е собственик на гнусния анонимен фейк сайт "Информиран.нет", който ежедневно облъчва аудиторията със стотици фалшиви новини, пише Агенция ПИК.

Това доказват документи от ГДБОП към МВР, с които се е сдобила агенцията във връзка с разследване, което провеждаме относно собствеността на ментето.

Оказва се, че службите са наясно с истинския бос на сайта още от години, но не си мърдат пръста по въпроса да го осветлят и така да дадат възможност на мнозина засегнати да заведат дела срещу него, пише ПИК.

„Днес публикуваме официален отговор на компанията "Суперхостинг" до ГДБОП, в който се посочва, че титуляри на хостинта са лицето Мартин Иванов, както и юридическото лице "Итера 431" ЕООД.
Публикуваме и справка от Търговския регистър, от която е видно, че управител на "Итера" е Арман Бабикян.

Публикуваме и фактура, с която Бабикян плаща таксата за хостинга на "Информиран.нет" за цялата 2018 г.

Интересното е, че лицето "Мартин Иванов" няма налично ЕГН, което вероятно означава, че е псевдоним. Посоченият мейл за връзка пък е slavit@gmail.com, което е случайна или неслучайна препратка към Слави Трифонов“, пишат от агенцията.

И допълват:“След справка с компютърни спецове узнахме, че IP-адресът на "Информиран.нет" е 164.138.221.45. Хоства се в българската компания "Суперхостинг".

Проверката ни показа, че в момента, към 2020 г., този IP-адрес съответства на сайта emagine.bg. В Register.bg е указано, че собственик на този домейн е фирма "Манира". Изпълнителен директор на фирмата пък е лицето Арман Бабикян, адресът е улица "Тулово" 3, София.

Излиза, че Бабикян е прехвърлил домейна от една своя фирма - "Итера", към друга - "Манира", след като ГДБОП са направили проверката през 2018 г.

ПИК ще предостави документите, с които се сдоби, на прокуратуратка, за да подпомогне нейното разследване относно собствеността на "Информиран.нет".

В същото време адвокатите на ПИК вече подготвят солиден финансов иск в съда срещу Арман Бабикян заради безобразните клевети срещу неговия издател и неговите журналисти в годините назад.

Припомняме, че Арман Бабикян се прави на ни лук ял, ни лук мирисал по темата с гнусните фейкове и твърди, че нямал сайт. Той е редовен гост в студиата на национални телевизии, както и в БНР, където раздава морални оценки и присъди по актуални обществени теми.  

ПИКПИК

ПИКПИК

ПИКПИК

ПИКПИК

 


Коментари (3)

Провинциалист По гнусни и долни сайтове от ПИК и Блиц едва ли може да има!
23.04.2020 11:30 / Отговор
Иво По-долни и гнусни сайтове които лъжат, и ментят денонощно няма!И ако някой се хване на лъжите, и ментарджийстото им се хилят, че глупак вече се е хванал на въдичката им!И такива не само като 'информиран.нет' с шеф бабикян, има още много други!Разчитат само и единствено на това!Произвеждат само простащини!
23.04.2020 15:50
Фейк Трибюн = ПИК = говна
24.04.2020 13:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още