Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Писмо на българка от чужбина: НЕ ОСТАВКА!

Мрежата

Писмо на българка от чужбина: НЕ ОСТАВКА!

Снимка:

С просто око се виждаше, че Нинова и Радев оглеждаха детайлите на пуча, пише жената

Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев публикува във Фейсбук писмо на българка от чужбина, което е получил на лично съобщение. В него жената апелира да не се подава оставка и властта да не бъде оставяна в ръцете на БСП.

„Г-н Главчев,

простете ми за намесата във вашето лично пространство, но повярвайте ми, това писмо до вас, е израз на моята лична отчаяност. Убедена съм, че в момента не ви е до частни кореспонденции. Знам че „главите ви пушат” и че трябва да вземете съдбоносно решение. Много ми се иска това решение да НЕ Е ОСТАВКА на правителството.

Вече втора седмица не съм спала, ставам през нощта, за да включа новините от България, седя денонощно на ФБ, за да проследя събитията, чета електронните медии и съпоставям различните мнения. Чета и гледам, но тази моя безпомощност да помогна от тук, толкова далече от България, не ми дава покой. Връщам събитията назад, пренареждам ги и не мога да проумея, как се стигна до тук.

Валери Симеонов е невинен! Това бе само залпът, който щеше да гръмне при всички обстоятелства. С просто око се виждаше, че Нинова и Радев оглеждаха детайлите на пуча, обмисляха ги и ги пренареждаха. Радев умишлено се конфронтираше с Борисов, запалваше фитила на недоволството и го поддържаше да тлее, убеден, че ще го запали в удобен момент.

Хората на Нинова отказаха да участват в парламентарните заседания, защото трескаво се впуснаха да участват в организацията на това, което в момента е по улиците на България. Радев даде знак и се започна. Добре организиран преврат, който успешно е прикрит, който трябва да мине под формата на народно недоволство. Та Нинова неуморно илюстрираше през цялото време, че няма да ви се размине.

Вие услужливо изчаквахте и търпяхте нейните обидни квалификации и несломимите ѝ призиви за преврат. Това не беше конструктивна опозиция. Формулировката на подобни деяния се нарича дестабилизиране на правителството и целта беше, когато видят слаб момент да ударят. Е, направиха го! И сега, когато „снежната топка” е огромна, тя естествено, че ще разруши къщата.

Г-н Главчев, извинете ме за емоционалното писмо, но то не може да бъде друго в този момент. Няма да повярвате, но аз планирах да се прибера в БГ след Нова година окончателно. Планирах обаче да се прибера в оная България, която Борисов и ГЕРБ, изправиха „на крака” и която всяка година става все по-удобна и сигурна за живеене. Сега съм отчаяна! Каква е днес България? Как се стигна до тук? И всичко това, което вие направихте да бъде съсипано?! Къде се изпуснаха нещата?

Аз лично смятам, че говоренето на Нинова, цялата тази омраза, която тя насаждаше, не беше невинна, както вие се опитвахте да ги неглижирате. Вие го подминавахте с благородство. Огромна грешка бе да показвате на селяците, на всички тези престъпници от близкото минало благородство. Трябваше да приложите метода МЕРА СПОРЕД МЕРА!

Искрено се надявам да не е безвъзвратно късно. Всичките тези напъни, всичкият този труд, авторитетът на Борисов по света??? Всичко да се предаде в нечистите мръсни ръце на Корнелия Нинова и Йончева и ДПС. Моля ви, не поддавайте оставка, разбира се, ако моята лична молба, има някакво знамение за решението на правителството. Ако Борисов подаде оставка, той трябва да е наясно, че и ние, хората, които твърдо ви поддържаме, ще бъдем обезкуражени от този акт. Не искам даже да мисля в тази посока! Страшничко е!

Аз в момента оглеждам полетите за БГ. Лошото е, че преди Нова година. цените са много високи и не са ми по джоба, но въпреки това имам огромното желание лично да помогна с каквото мога. Ще направя всичко възможно да съм в този момент в България, въпреки, че съм напълно наясно, че едва ли бих могла да помогна с нещо съществено. Много се надявам да ми дадете повод за радост, като правителството предприеме полезен ход. НЕ оставка!

Полезен, твърд, категоричен и решителен отпор на тоя гнусен пуч. Във вас е изпълнителната власт, във вас е решението. Досега бе с добро. Нека да не бъде с лошо, но задължително с категоричност и твърдост за продължаване на вашето управление. Хората ще ви бъдат благодарни само ако постъпите смело и решително и в същото това време, ще ви нарекат всякакви, ако отстъпите пораженчески.

Още веднъж ви моля да ми простите, че в този момент ви притеснявам, но моята глава също мисли денонощно и съм крайно притеснена от изхода на събитията.

Сърдечни поздрави и кураж на всички вас. Ще се моля горещо за победа!

С огромно уважение и респект към вас лично и към цялото правителство на ГЕРБ.“  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още