Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Пламен Узунов е бил едновременно секретар на президента и консултант по проект на Бобоков

Мрежата

Пламен Узунов е бил едновременно секретар на президента и консултант по проект на Бобоков

Снимка:

Служителите в Президентството са администратори във висшата държавна администрация и нямат право да консултират, посочва Антон Тодоров

Секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов вчера обясни, че познава Пламен Бобоков от 2 години, като са имали и лични, и професионални отношения. Запознали се по повод на проект на Бобоков, а Узунов е бил в качеството си на консултант. Проектът трябвало да бъде представен пред чуждестранни инвеститори.

„Преди две години Пламен Узунов-Хитлера си беше секретар на Радев. И като такъв бил консултирал Бобоков. В администрацията на Президента не са с ранг на държавни служители, но все пак са администратори във висшата държавна администрация. Като такива те нямат право да консултират. А този си призна, че от две години консултира Пламен Бобоков по задгранични проекти. Това ми се струва доста сериозно прегрешение“, написа политическият анализатор Антон Тодоров във Фейсбук.

Вчера Узунов бе разпитан в Спецпрокуратурата заради разследване около братя Бобокови. От чатовете, които показаха от прокуратурата, става ясно, че на 27 декември 2018 г. е изпратил на Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние. Решението касае казуса с либийския танкер „Бадр“ на Пристанище Бургас. Срещу частния съдебен изпълнител, продал либийския кораб, беше образувано разследване. Според държавното обвинение частният съдебен изпълнител е превишил правата си, като е действал в интерес на българско дружество.

Пред журналисти наблюдаващите прокурори посочиха, че разпространените чатове от устройства на Бобоков и цитираните в съдебна зала разговори показват, че „притежава огромно влияние върху лица, заемащи висши държавни длъжности, в това число – лица с имунитет“.

Прокурор Петър Белчев отказа пред камерите да назове лицето с имунитет, макар в зала да посочи името на президента Румен Радев. Това е във връзка с разговор по линия на концесията на пристанище в Либерия и изразено желание на местния президент да се запознае с държавния ни глава и да бъде изпратен български посланик.

Преди две години Пламен Узунов-Хитлера си беше секретар на Радев. И като такъв бил консултирал Бобоков. В...

Публикувахте от Anton Todorov в Събота, 20 юни 2020 г.  

Коментари (1)

k На кой му пука за Хитлер Узунов? В затвора ще попадне на хора и ще стане… а да не казвам какъв ще стане!
20.06.2020 19:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още