Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Публикуваха брачния договор на Бойко Рашков

Мрежата

Публикуваха брачния договор на Бойко Рашков

Снимка:

Съпрузите поделят 19 скъпи имота и луксозни коли

Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес, част от резиденция на морето с 6 бани, са едни от 19-те имота на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Информация е видна от публикувания в агенция ПИК брачен договор на Рашков и съпругата му.

Прави впечатление, че документът е подписан през 2019 година, след 40-годишен брак. Контрактът е бил сключен между тях заради развода им, твърди ПИК. Според написаното при раздялата Рашков ще вземе по-голяма част от скъпите имоти, два автомобила, две къщи, както и влог от 750 000 лв. 

Най-баровският е двуфамилната резиденция от 700 кв. застроена площ с 1800 квадрата двор в полите на Витоша.

В нея има няколко самостоятелни апартамента, фитнес, сауна, басейн, два огромни гаража от 140 квадрата и цели 3 склада с големината на панелки, уточнява ПИК. Един от апартаментите, например, е с площ от 240 квадрата и има „три коридора, три спални, всяка с баня и тоалетна, хол, траперазия, кухня, дрешник и даже две тераси“.

Друг от 230 квадрата се състои от „две спални отново с баня и тоалетна всяка, включително прилежащи тераси, а екстрата е помещение за сейф“.

В резиденцията има още два апартамента с по-скромна квадратура, но пак с всички екстри и покрити тераси.

Фитнесът от 40 квадрата е с топла връзка към стълбище и английски двор. Към него е инсталирана модерна сауна плюс сервизни помещения.

Резиденцията притежава и собствено перално помещение от 17 квадрата. Особена екстра е постоянно отопляемият басейн, към който се излиза през английски двор с покрита веранда.

Според брачния договор „издръжката на съпрузите по време на брака се осигурява от страните, а при развод не си дължат такава. С подписване на този документ страните прекратяват съпружеската имуществена общност по отношение на цялото придобито по време на брака имущество“, пише още в контракта.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още