Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Къде е човекът, на когото Спецов е продал фирмата си? Скрит ли е? Или го убиха? (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Къде е човекът, на когото Спецов е продал фирмата си? Скрит ли е? Или го убиха? (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пита шефът на НАП Румен Спецов къде е човекът, на когото е продал фирмата си.

„Аз мислех, че ще привикат Спецов да го разпитат къде е човекът, на който продаде фирмата. Издирваме го, издирва го цялата държава. Жив ли е? Или го убиха? Ако е скрит, къде са го скрили, защо го крият? Пуснали са на цялата ни група данъчни проверки, а най-големият крадливец не питат – къде е скрит? Убит ли е? Те са опасни хора. Защо този човек с 6 присъди не се показва? Защо не им е интересно на медиите? Да му видим снимката, как изглежда. Защо не питат Спецов къде е намерил този човек, за да му продаде фирмата си? В гората ли, в шумата ли?“, попита Борисов, който се разходи със съпартийци в Искърското дефиле.

„Европа дава безвъзмездно милиарди, а те излизат и казват на докторите и санитарите – нямаме пари. Казват на бизнеса – няма да има вече грантове, ще теглите кредити. Ами нямате пари, защото сте некадърни да си направите плановете“. Така бившият премиер коментира пред млади членове на ГЕРБ трудностите на служебното правителство с разпределението на средствата и липсата на готовност с Плана за възстановяване, който трябва да бъде предаден на Брюксел.

Борисов подчерта, че съседна Гърция вече е одобрена на 30 млрд. евро финансиране.

„Ние представихме готов план, а от злоба и инат те го замразиха. И докато нашите съседи използват милиарди, България на Радев още не си е подала план. Това е България на Радев, на едноличната диктатура“, заяви Борисов.

Според лидера на ГЕРБ, служебните министри са се съсредоточили в най-лесното – кадруване и реваншизъм, а на този фон контрабандистите вършеели.

„Те са се съсредоточили само в злоба, ярост и нарушаване на законите. И като го попитат Радев нещо – той казва „нападат семейството ми“. Кое семейство? Кой го напада? Нас на идиоти ли ни правят. Аз разбирам – подаръци – подаръци. Нещо си пишат благодарността на листчета – за да не забравят ли? Какво си слага в джоба? „Благодаря ти?“, попита Борисов във връзка с конспиративния запис, на който президентския съветник Пламен Узунов получава голям плик и листчета от бивш митнически шеф със съмнителна репутация.

Лидерът на ГЕРБ коментира и плановете на Бойко Рашков да бъде привикан на разпит дни преди изборите, за да може новината да бъде отразена медийно.

„Ами аз ще ида – да видя какво има от 2009 г. Тази покана е заплаха. А за онзи, който казват че бил плашен с канибализъм – ами ето, 10 години, жив и здрав си е човекът. Няма от какво да се притеснявате“, заяви Борисов на съпартийците си.

Той коментира още, че сегашното служебно правителство е получило в наследство над 2 млрд. ваксини от цялата палитра.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети