Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Рашков с 2 къщи с декар двор и басейн за 189 000 лв. срещу 44 000 лв.?

Мрежата

Рашков с 2 къщи с декар двор и басейн за 189 000 лв. срещу 44 000 лв.?

Рашков с 2 къщи с декар двор и басейн за 189 000 лв. срещу 44 000 лв.? - Tribune.bg
Снимка:

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков притежавал огромен имот от 1 декар двор, в който има 2 къщи, а вече и басейн в средногорското село Антон. За тази нова имотна сага, свързана с Рашков, съобщава ПИК.

Впечатление прави, че Бойко Рашков купува имот от 1242 квадратни метра разгърната площ на ул. „Европа“ 30 с две постройки и пазарна оценка 189 000 лева само за... 44 000 лева! Събитията се развиват през май 2010 г. със съдействието на държавния съдебен изпълнител Галина Иванова Шинова. Местните жители са подробно запознати с биографията й и с начина, по който къщата, мандрата и двора на семейство Цончеви стават собственост на Бойко Рашков, а собствениците биват изхвърлени и лишени от собствеността си.

По времето, в което собствениците задлъжняват към банката, от която са получили ипотечен кредит и са изплатили повече от половината, опитват да ипотекират друг имот, за да покрият първия, като включително имат одобрена субсидия от ДФ "Земеделие", Бойко Рашков е зам.-министър на правосъдието в правителството на Тройната коалиция, начело със Сергей Станишев.

Шинова започва да обявява търгове за имота в с. Антон, докато сваля цената от 189 000 лева на 44 000. А единственият, който се явява на този търг, сменил собствеността на двора, къщата и мандрата, е Бойко Рашков. На семейство Цончеви не им е позволено да присъстват на търга, въпреки че и те искат да запазят имота си.

В брачния договор, който Рашков сключва с жена си е посочено, че Рашков взима след брака всички имоти в Антон. Впечатление прави, че има значителна разлика в документацията от момента на сделката през 2010 г. и тези от 2019 г., когато Рашкови делят имотите си. В първия, при публичния търг, голямата фамилна къща е описана като 0 кв. м., което е странно. След това изведнъж тя става 125 кв.м. Според експерти по недвижими имоти това е свалило значително цената при търга.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети