Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Събитията трябва да се тълкуват в контекст...

Мрежата

Събитията трябва да се тълкуват в контекст...

Снимка:

От Фейсбук профила на Недялко Недялков

Събитията трябва да се тълкуват в контекст, историческата памет е задължителна, но - уви, все по-дефицитна.

В последно време "Дарик радио" е сред флагманите на пропагандата срещу Борисов. Там редовно говорят Цветанов, Мангъров, звучат тезите на Божков, а политическият коментатор Кирил Вълчев избълва може би най-злостната статия срещу премиера във връзка с фалшивия запис, който изфабрикуваха.

Това, разбира се, не е случайно. Търсете винаги и навсякъде злокобната сянка на Държавна сигурност.

Собственикът на "Дарик" Радосвет Радев е агент на Шесто управление на ДС с псевдоним "Карак". Още от 1997 г. той е съдружник с Васил Божков в "МНД" АД. Друг съдружник там е Тошо Тошев, агент Бор от ДС. Има и четвърти съдружник, пак от ДС - Валентин Танев, агент "Спасов".

Тримата - Радев, Божков и Тошев, са и основатели на тъй наречения бизнес клуб "Възраждане", полумафиотска структура, опитваща да легитимира подземните босове на прехода и да ги представи като приемливи и националноотговорни бизнесмени.

"МНД" АД е известно като "медийния холдинг на Черепа".

"Труд" и "Дарик" дълги години са обслужващите медии на Васил Божков, това е публична тайна.

В "Труд" в ония години журналистическата звезда се нарича Валерия Велева - Мадам В.

Сега именно в сайта на Мадам В. "Епицентър" се тиражират опорките в защита на Божков от "Дарик радио" - коментарите на Кирил Вълчев, интервютата на Цветанов и пр.

В момента пресечната точка между интересите на Васил Божков и Цветан Цветанов е "Дарик" - радиото на съдружника на Черепа Радосвет Радев.

Очевидно е, че Божков ще си партнира с Цветанов, най-малко по финансови теми.

И пак повтарям - кръстоската между всички тези персонажи се нарича Държавна сигурност, политическата полиция на социализма, чиито пипала оплитат и до днес публичната ни реалност.

Една от базисните драми на прехода е, че в България не се прие закон за лустрацията - по примера на всички останалите бивши социалистически републики. Може би тогава ченгетата нямаше да са чак толкова нагли и безнаказани, да проповядват морал, да размахват пръст от телевизори, сайтове, вестници, държавни учредения и бизнес организации.  


Коментари (5)

Тартаковер Да си бил агент на Държавна сигурност, разбира се е отвратително. Още по-гнусно е ако си предавал и продавал хора, ако си съсипвал човешки съдби. Превърнал си живота вече в помия и с нищо не можеш да го върнеш назад. До тук господинът от снимката е прав. Но когато си решил да си съдник, трябва самият ти да си чист. А когато си слуга на Пеевски, това е по-долно от порно. При това евтин слуга, ибрикчия и то не главен, не онзи който му извиква "Чаламба". Ако някога е имал нещо подобно на морал и достойнство, те отдавна са се изпарили. Днес е на дъното, срам за забележителния си баща.
14.06.2020 17:44 / Отговор
Синди Автора, без да го защитавам, обаче няма общо Д. Пеевски. ПИК може да не ви харесва, но не е на Пеевски - за разлика от Блиц, Труд, 24 часа и прочие. Това че понякога имат обща линия против Прокопиев, не значи, че имат общ собственик. И тези крайни оценки - кой е срам за бащи си, кой не---е, това е доста условно в днешно време. Недялко Недялкон има мощен публицистичен талант, това е важното. Пише много хубаво и ярко. Между нас няма идеални, де - това ми е мисълта. Има доста хора, които се кефат на ПИК, четат редовно, споделят...Това значи, че има нужда от тази медия, както и от други...
14.06.2020 18:32
Джедай Тотю Тараторчо, на теб май често ти правят „Чаламба“ – я как си се научил!
14.06.2020 19:23
К. К. Вашето "страшилище" Пеевски е просто един слуга на доган. Какъвто беше и Цв. Василев. Единствената връзка на Недялков с Пеевски е, че му продаде в-к "Уикенд" - един успешен медиен проект. Но това не го прави слуга на купувача. Колко ганглия са необходими за да проумеете тези прости релации? Не много, явно и толкова нямате...
15.06.2020 04:35
SOS! Info! "Ген. Семерджиев е вуйчо на новия партиен лидер на "партия " Българско лято."
1
15.06.2020 12:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още