Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Съчувствам на Румен Радев – не такъв трябваше да е днешният ден в неговите мечти

Мрежата

Съчувствам на Румен Радев – не такъв трябваше да е днешният ден в неговите мечти

Снимка:

Недялко Недялков, Фейсбук

Съчувствам на Румен Радев.

Не такъв трябваше да е днешният ден в неговите мечти.

Днес трябваше да застане рамо до рамо с бащицата на Червения площад, а после да изпие по едно кафе с Решетников в сладкарницата на ГУМ-а.

Докато Десислава разгледа бутиците наоколо и си купи от новата колекция слънчеви очила на „Гучи“.

Щяха да го похвалят, да го поощрят, да му дадат инструкции, да се почувства най-после потребен, социализиран, сред свои.

Съдбата в лицето на пандемията му изигра зла шега.

Съчувствам на мъката му, породена от трагичния сблъсък на илюзорното с реалността.

Нечовешката болка видимо го е изнервила и пред паметника на незнайния воин тази сутрин той е предрекъл политическа криза.

Да, наистина се задава тежка политическа криза и тя е свързана с абсолютната делегитимация на президентската институция. Година и половина преди изборите резидентът на Кремъл и „Грипен“ Румен Радев доказа, че повече няма моралното право да обитава кабинета си на „Дондуков“ 2, да тунеядства с 12 000 лева заплата и да ползва привилегиите на държавната власт.

Предателското му поведения насред карантината отвори очите и на слепите, които все пак привиждаха в негово лице някаква разумна алтернатива на Борисов.

Не виждам как в подобен контекст Румен Радев би могъл да довърши мандата си - без това да предизвика отпор и радикална реакция сред широки маси от българското общество.

Такава ще е политическата криза, в това ще се корени - в невъзможността на Радев да остане на поста си и в очертаващата се перспектива от извънредни избори за президент на републиката.  


Коментари (9)

Пикливият дупегъзко и тулуп пак се изказа тъпо и неграмотно. Скоро трябва да видим другите тулупи да отпътуват за разследване в Испания.А ти тая гадна физиономия на подлизурко, най-вероятно скоро ще бъдеш с подвита опашчица
09.05.2020 21:38 / Отговор
Стефан Попов Да не би да имате предвид в коментара си пРезидента- мишока, слугата на Рассия , Грипенчето Румбата?
10.05.2020 16:36
Йордан67 А аз съчувствам на баща му. Един добър за българските мащаби поет и драматург, създал по недоразумение това жалко творение.
09.05.2020 22:26 / Отговор
Човек от народа А аз съчувствам на майка ти, чвор недоправен. Или си правен от чикия, или си жертва на аборт. Гнусен трол на Деса Радева
10.05.2020 11:10
Стефан Попов Браво!
Много чувствителен сте Вие!
Направо бихте ме разплакал!
10.05.2020 16:38
Йордан67 "Човек от народа" е възможно да е самия автор. Този стил е подходящ за него. Но няма да му отговоря по същия начин, не защото не съм сигурен в интелектуалното или саркастичното си превъзходство, а защото вместо мен саркастично му е отговорила Природата. Нещо видимо от всички. Ако нямаше наследство от баща си, по нищо нямаше да се различава от който и да е селски хухтавел, и нискочел псевдоинтелектуалец. А другите които се опитват да хапят, нека да си пишат. Иначе форумът ще стане скучен. Хайде чао, аз си бия камшика оттук, оставям на другите да лаят отзад, за да изтече отровата от кътните им зъби.
10.05.2020 17:41
кесо Путинистите да не се отчайват. Наесен таварищ Путин ще направи в Масква такъв парад, че направо ще събере очите на всички. На Червения площад ще маршируват останалите незаразени от коронавируса войници, ще дефилират все още неизтребените от ердогановите дронове танкове Армата и комплексите Панцир, ще се показват картонените "ракети чудо" на руските "въздушно-космически" сили. Абе както би се изразил покойният Ламбо, ще бъде "мамата си трака". А може и да ги заведат да видят новото чудо на "руския свят", катедралния храм на руската армия в който има стенописи на които са новите рускоправославни светии - свети Путин, свети Шойгу, че и дори "благодетелят" на руската църква свети Сталин. И тогава ще настане такъв живот, както пееше преди 30 години Богдана Карадочева.
10.05.2020 09:23 / Отговор
Иван Наистина такава карикатура ,като Румен Радев ,не се е появявала от Алеко Константиново време.Толкова жалко подобие на политик и то президент. Нека това да е обица за всички ,които бяха излъгани от БСП да гласуват за този продажен търтей. Щеше да бъде много смешно ,ако не беше жалко.
11.05.2020 16:00 / Отговор
Така е Разбира се. Що да не е гаден идиот? Не е бивша мутра, говори за срив на икономиката, не като другите за асфалт ,развита икономика и колко прекрасно живеем. Не е фалирал банка и не "усвоява" евро пари, не се е "преборил" с престъпността, не е близал задници на олигарси, не не се бие в косматите гърди -булгар, булгар, АЗ, АЗ, как да не е мижитурка.
13.05.2020 08:32

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още