Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Шкварек: Консервативната вълна на континента е реалност и трудно може да бъде спряна

Мрежата

Шкварек: Консервативната вълна на континента е реалност и трудно може да бъде спряна

Шкварек: Консервативната вълна на континента е реалност и трудно може да бъде спряна - Tribune.bg
Снимка:

Кристиян Шкварек, Фейсбук

Смазваща победа за консервативния блок на изборите в Италия вчера!

Италия - третата по размер икономика на континента, се присъединява към заформящия се консервативен лагер от държави, редом до Унгария на Орбан и Полша на Качински.

Страната ще има първата в историята си жена премиер в лицето на Джорджия Мелони, която имам удоволствието да познавам лично, тъй като е президент на Партията на Европейските Консерватори и Реформисти (ЕКР), на чиято група в ЕП съм официален представител за България от 2019-та.

"Шефката" ми, казано шеговито, се яви на тези избори със слогана "Dio, Patria, famiglia!" - "Бог, родина, семейство!" - трите стълба на Европейския Консерватизъм, който "Италианските братя" и ЕКР изповядваме.

Нейната платформа бе отрицание на всичко, което унищожава Европа - постмодернизма, масовата миграция, консумеризма, ЛГБТ идеологията, разпада на семействата и възхода на бездушния, арогантен индивидуализъм. 

Консервативната вълна на континента е реалност и трудно може да бъде спряна. Както предричам от 2019-та насам - в Европа назрява челен сблъсък между Неолибералното и Консервативното. Между локалното и глобалното. Между любовта - към родина, семейство, история от една страна, и омразата, която все по-отровно струи от блюстителите на "прогреса".

Ерата на неоспорвания либерален ред приключва. Политическите разделения на миналото ще бъдат отнесени от тази вълна. На всяка европейска, както и на всяка българска партия, ще ѝ се наложи да заеме ясна позиция в конфликта по ключовите за бъдещето на цивилизацията ни въпроси.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати