Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Синът на Васил Василев нападна Калоян Методиев на тема президентска република

Мрежата

Синът на Васил Василев нападна Калоян Методиев на тема президентска република

Синът на Васил Василев нападна Калоян Методиев на тема президентска република - Tribune.bg
Снимка:

Настоящият съветник на президента нападна бившия

От Фейсбук профила на неофициалния съветник на Румен Радев – Слави Василев

Гледах Калоян Методиев по Нова в „Офанзива“, който каза, че гледа на идеята за президентската република като „политическа екзотика” и я слага под един знаменател с „власт на улицата, военни преврати и всичко останало, което може да разклати демократичните устои на държавата”.

Щях да подмина, въпреки че един политолог би трябвало да знае що е то „президентска република” и да не я асоциира с военни преврати. Не мога да подмина и защото Любо Огнянов цитира името ми в началото на интервюто, тъй като миналата седмица бях гост на предаването му и защитих смело възгледите си напук на полит-коректното.

Но, да се върнем на темата.

Калояне, когато се запознахме, лично ти споделих аргумента, че единственият начин да се счупи порочният модел на управление, за да се изхвърли задкулисието, шантажът и преяждането с власт е да се промени Конституцията, за да постигнем ефективно разделение на властите (което предполага президентска власт). Разделение на властите означава народът пряко да избира президента, който ръководи вътрешната и външната политика на държавата.

Разделение на властите означава народът да избира мажоритарно своите депутати. Разделение на властите означава да възстановим ролята на парламента, който в сегашната система се е превърнал в гумен печат на волята на Борисов и Доган.  Разделение на властите означава, Калояне, парламентът да е противовес на президентската власт и обратно. От този институционален противовес ще спечели цялата държава, целият народ и ще прати мафията и мутрите в кофата за боклук, където им е мястото. Не виждам кое от описаните тук понятия имат нещо общо с “военен преврат” или “разрушаване на устоите на демокрацията”?

Един политолог, бивш НК, не би трябвало да си позволява да заблуждава зрителите по подобен начин в национален ефир, още повече, че лично с мен е обсъждал темата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (21)

Славчо Не сме чули и не сме си помисляли, че в празната ти глава ще се оформи толкова самокритична идея - "Мафията и мутрите - в кофата за боклук" Това едно към едно е да изпратиш във въпросната кофа баща си, и другите мутри от кръга в който живуркаш: Радев, Нинова, Овчаров, Гергов ...
30.01.2021 20:24 / Отговор
ВИЖТЕ "АЛТЕРНАТИВАТА"............ НОВИЯТ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ............................................................ ПРЕДЛОЖЕН ОТ ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ НА КРЪГА "ДС/БСП/БКП/ДБ/ДСБ/ДПС/.........
30.01.2021 21:24
Хе, хе Този ЛЪЖЕ повече и от агентите на ДС Паскал и Бобев взети заедно - "ефективно разделение на властите (което предполага президентска власт)".
„Васил Василев – агент, секретен сътрудник, псевдоними „Паскал”, „Бобев”, ДС, ВГУ, отделение „ЧЖ”; ПГУ, отдел IХ; оперативен работник на обществени начала (ОРОН) ДС, ПГУ, отдел 09, отдел 03;..."
31.01.2021 08:22
Това к...ле е по-нагло от баща си както един от коментаторите каза „акъл и с много пари не се копува“странно към какво ще се устреми,ПЕС е оглавен от един като него,скоро няма да стане евродепутат,остава му Хладилния завод и червената телевизия,евентуално защото президентска република никога,по-скоро Монархия
31.01.2021 17:10
Дичев Ти правиш ли разлика между доносника като примерно Георги Марков и щатен служител????
21.08.2021 13:46
кесо Славчо, що толкоз усложнения, бе майна. Аз викам в Конституцията направо да се запише, че България е президенска република
и той се назначава от таварищите Путин и Решетников. Кратко и ясно, къв Парламент, кво разделение на властите, кви пет лева.
30.01.2021 20:28 / Отговор
Браво кесо! Точно, та точно! Супер!
30.01.2021 20:58
ЧЕНАЛОВА-ПРЕЗИДЕНТ? Себелюбив син на крадлив баща!Експертиза по всичко не е възможна,дори и за такива изтърсаци,като този малък на ръст смешник !
30.01.2021 21:01 / Отговор
леле, какви глупости ако се остави държавното устройство в ръцете на такива конструктори жална ни майка. Имам чувството,, че сме държавата с най-много предатели на глава от населението в света.
30.01.2021 21:04 / Отговор
ДА! Този не е никакъв политолог, а рупор на пРезидента. А и син на ДС мутра!
30.01.2021 21:09 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети