Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Синът на Васил Василев нападна Калоян Методиев на тема президентска република

Мрежата

Синът на Васил Василев нападна Калоян Методиев на тема президентска република

Снимка:

Настоящият съветник на президента нападна бившия

От Фейсбук профила на неофициалния съветник на Румен Радев – Слави Василев

Гледах Калоян Методиев по Нова в „Офанзива“, който каза, че гледа на идеята за президентската република като „политическа екзотика” и я слага под един знаменател с „власт на улицата, военни преврати и всичко останало, което може да разклати демократичните устои на държавата”.

Щях да подмина, въпреки че един политолог би трябвало да знае що е то „президентска република” и да не я асоциира с военни преврати. Не мога да подмина и защото Любо Огнянов цитира името ми в началото на интервюто, тъй като миналата седмица бях гост на предаването му и защитих смело възгледите си напук на полит-коректното.

Но, да се върнем на темата.

Калояне, когато се запознахме, лично ти споделих аргумента, че единственият начин да се счупи порочният модел на управление, за да се изхвърли задкулисието, шантажът и преяждането с власт е да се промени Конституцията, за да постигнем ефективно разделение на властите (което предполага президентска власт). Разделение на властите означава народът пряко да избира президента, който ръководи вътрешната и външната политика на държавата.

Разделение на властите означава народът да избира мажоритарно своите депутати. Разделение на властите означава да възстановим ролята на парламента, който в сегашната система се е превърнал в гумен печат на волята на Борисов и Доган.  Разделение на властите означава, Калояне, парламентът да е противовес на президентската власт и обратно. От този институционален противовес ще спечели цялата държава, целият народ и ще прати мафията и мутрите в кофата за боклук, където им е мястото. Не виждам кое от описаните тук понятия имат нещо общо с “военен преврат” или “разрушаване на устоите на демокрацията”?

Един политолог, бивш НК, не би трябвало да си позволява да заблуждава зрителите по подобен начин в национален ефир, още повече, че лично с мен е обсъждал темата.  


Коментари (20)

Славчо Не сме чули и не сме си помисляли, че в празната ти глава ще се оформи толкова самокритична идея - "Мафията и мутрите - в кофата за боклук" Това едно към едно е да изпратиш във въпросната кофа баща си, и другите мутри от кръга в който живуркаш: Радев, Нинова, Овчаров, Гергов ...
30.01.2021 20:24 / Отговор
ВИЖТЕ "АЛТЕРНАТИВАТА"............ НОВИЯТ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ............................................................ ПРЕДЛОЖЕН ОТ ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ НА КРЪГА "ДС/БСП/БКП/ДБ/ДСБ/ДПС/.........
30.01.2021 21:24
Хе, хе Този ЛЪЖЕ повече и от агентите на ДС Паскал и Бобев взети заедно - "ефективно разделение на властите (което предполага президентска власт)".
„Васил Василев – агент, секретен сътрудник, псевдоними „Паскал”, „Бобев”, ДС, ВГУ, отделение „ЧЖ”; ПГУ, отдел IХ; оперативен работник на обществени начала (ОРОН) ДС, ПГУ, отдел 09, отдел 03;..."
31.01.2021 08:22
Това к...ле е по-нагло от баща си както един от коментаторите каза „акъл и с много пари не се копува“странно към какво ще се устреми,ПЕС е оглавен от един като него,скоро няма да стане евродепутат,остава му Хладилния завод и червената телевизия,евентуално защото президентска република никога,по-скоро Монархия
31.01.2021 17:10
кесо Славчо, що толкоз усложнения, бе майна. Аз викам в Конституцията направо да се запише, че България е президенска република
и той се назначава от таварищите Путин и Решетников. Кратко и ясно, къв Парламент, кво разделение на властите, кви пет лева.
30.01.2021 20:28 / Отговор
Браво кесо! Точно, та точно! Супер!
30.01.2021 20:58
ЧЕНАЛОВА-ПРЕЗИДЕНТ? Себелюбив син на крадлив баща!Експертиза по всичко не е възможна,дори и за такива изтърсаци,като този малък на ръст смешник !
30.01.2021 21:01 / Отговор
леле, какви глупости ако се остави държавното устройство в ръцете на такива конструктори жална ни майка. Имам чувството,, че сме държавата с най-много предатели на глава от населението в света.
30.01.2021 21:04 / Отговор
ДА! Този не е никакъв политолог, а рупор на пРезидента. А и син на ДС мутра!
30.01.2021 21:09 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още