Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Методиев: Идеята за президентска република е политическа екзотика

Политика

Калоян Методиев: Идеята за президентска република е политическа екзотика

Калоян Методиев: Идеята за президентска република е политическа екзотика - Tribune.bg
Снимка:

„Президентската република причислявам към политическата екзотика. Власт на улицата, военни преврати… Демокрацията трябва да бъде укрепвана, не разрушавана. Трябва да търсим оптимизиране и укрепване на парламентарната демокрация. Такава е и идеята за избори по пощата, особено в нашата ситуация и особено в навечерие на самите избори“, заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев.

„Всичко, което се случи през изминалата година, мина под знака на коронавируса. Трябва да се мисли за възстановяване на държавата и икономиката. Ако не се засили и темпа на ваксинация, ще изпаднем в изолация, което няма да помогне за възстановяването“, каза още Методиев.

„Голямата битка на тези избори ще бъде ГЕРБ - БСП, което означава битка на статуквото и промяната. Изходът е непредвидим от ситуацията, резултатите са много близки. Протестният вот по логика би трябвало да отиде в най-голямата опозиционна партия – БСП“, смята още той.

За него залогът на тези избори ще бъде дали ще си отиде един модел, една епоха на ГЕРБ и Бойко Борисов. Методиев вярва, че този модел трябва да се смени с опозиция, която да носи по-голяма прозрачност, по-голям стремеж към истината.

„Нинова показа воля за промяна, смени много хора в ръководството, влизат млади хора в партията, вижда се стремеж към нови идеи и тяхното реализиране“, убеден е бившият началник на кабинета на президента Радев.

Според него трудно ще се състави правителство, но ще трябват държавници и лидери, за да се стабилизира държавата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

кесо Калоянчо е "напълно прав". Време е да бъде сменено "статуквото" и да започне поредната "нова епоха" /позната от предишните "нови епохи" на управление на БСП/БКП де/ на поредния "небивал разцвет" в който отново /почти/всеки български гражданин ще има най-малко по един "Техноимпекс" като "смелата новаторка" как Курни и може да се отдаде на спокойно очакване на поредната "светло бъдеще", което тоя път със "сигурност" шъ доди. Трябва веки да се сложи край на това "разхищение" на държавни средства за пътна инфраструктура и комуникации, социални програми, здравеопазване, образование. Нито лев повече извън тяхното най-"естествено" и "справедливо" местоположение - бездънните джобове на "онеправданата" червена олигархия и на "нещастните" "политзатворници" като Арабаджиеви, Баневи, Миню Стайков, Бобокови, "незаконно" лишени от "исконното им право" да източват държавната хазна, чиято основна функция е именно това - да бъде източвана. Победа /да се извика 3 пъти/!
30.01.2021 20:16 / Отговор
Хе, хе Нито фракцията на Нинова, нито фракцията на Радев стават за нещо смислено. Агенти на ДС и приватизатори до погнуса.
31.01.2021 08:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати