Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. След дни на мънкане и отричане ДаБГ си призна за даренията от Nexo

Мрежата

След дни на мънкане и отричане ДаБГ си призна за даренията от Nexo

След дни на мънкане и отричане ДаБГ си призна за даренията от Nexo - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Виктор Димчев

Виктор Димчев, фб: След дни на мънкане и отричане, най-демократичната българска партия си призна, че 1/5 от даренията й за 2022-ра и ок. 15% от всички дарения, които е получила за революционните последните години, са с произход една-единствена фирма - Nexo.  

И по-точно секретарките в тази фирма.  

Любезно бих искал да добавя, че допълнително ок. 8% от всичките им дарения са дело на личния шофьор на кмета на Слатина - Жоро, който е дарил от личния си джоб почти 200 000 лева на ДаБГ за периода. Самият Жоро Кмета е дарил допълнително приблизително 200 000 лева на ДаБГ за същия период. Жоро Кмета и неговият бизнес съдружник, представляван от сина му, са дарили близо 20%, тоест 1/5 от всички пари, с които съществува партия ДаБГ.

Дотук близо 35%, тоест 1/3 от даренията на ДаБГ за 2021-2022, са направени от точно ДВЕ фирми, през подставени лица.

Отделно от това един много известен бизнес могул е дарил 330 000 лева на същата партия за същия период, приблизително 10% от всичките дарения на партията.  

Отделно същият човек е дарил и на друга партия - ВОЛТ, като мандатоносител на партия ПП, едни 150 000 лева. На същата партия ВОЛТ е дарила 150 000 лева и дългогодишната ПР-ка на "Лукойл" - Диана Дамянова. Срещу два пъти по толкова - 310 000 лева - си е купил министерски пост чрез партийни дарения и бившия министър на куриерските услуги.  

Почти 2/3 от всички пари, дарени отделно на ДБ и на ПП са с произход няколко офиса от хора, които съставляват гръбнака на "промяната". Хора от тези офиси днес са на държавни заплати, в държавни банки, като депутати, били министри, назначени по бордове и на апетитни позиции, в Давос и къде ли не.  

Повече от половината от годишните дарения на двете партии са дело на хора, които могат да се съберат в малък микробус и да отидат на тиймбилдинг. Опс, изненада! хората, дарявали на двете партии са едни и същи, и дори са ходили заедно на тийм билдинг по своите фирми.  

И за финал, за да е още по-интересно - почти всяка стотинка, дарена в партия ДаБГ, е била предарена в коалиция ДБ (или някъде другаде). Повечето от парите в партия ВОЛТ са предарени в коалиция ПП. Всички пари от партия БСП са изхарчени в коалицията БСП за България.  

За финал, парите от предизборната кампания на ДаБГ от 2017-та се събираха в ЛИЧНАТА банкова сметка на Христо Иванов, защото нямаше друг вариант. Тези стотици хиляди левове още не са отчетени.

Така управляват почтените.  

Това всъщност е мафията.  

Да си знаете.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати