Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Собственик на заведение: Институциите и правителството дискредитират всички опити да преборят кризата

Мрежата

Собственик на заведение: Институциите и правителството дискредитират всички опити да преборят кризата

Собственик на заведение: Институциите и правителството дискредитират всички опити да преборят кризата - Tribune.bg
Снимка:

„Като човек, който спазваше правилото за зеления сертификат - и като посетител, и като организатор, като единствена регулационна мярка досега в Европа и България, даваща възможност на моя бранш да функционира, както и като човек, поставил си три дози ваксини и преболедувал, категорично ОТКАЗВАМ да спазвам вечерен час! Чувствам се едновременно предаден и прецакан, но чувството ми за справедливост и локига ме кара да не си мълча“. Това написа в своя Фейсбук профил собственикът на „Бедрум“ Веселин Борисов.

Той е категоричен, че незачитането на зеления сертификат след 22:00 часа от институциите и правителството дискридитира всички досегашни опити на правителствата и здравните власти да се преборят с кризата, позовавайки се на правилото за същия зелен сертификат.

„Това решение ограничава още правата на всички преболедувалии, чиито имунитет се зачита официално, а в момента те стават все повече и повече. Този тип актове дестабилизира средата, демотивира изпълнителните и сее съмнения в колебаещите се дали да се ваксинират. Няма какво да се лъжем, посещението на заведенията и правото на свободно пътуване бяха сред основните стимули хиляди хора у нас да се ваксинират“, допълва Борисов.

По думите му новият вечерен час в София, скоро и в други градове, е подигравка със служителите и посетителите, на които се наложи задължително да притежават зелен сертификат, като много от тях се ваксинираха, за разлика от други публични сектори, предимно държавни.

„На всички нас ни бе казано "ваксинирайте се, за да можете да работите". Сега се оказва, че точно и само правата на този тип хора ще бъдат ограничени, докато всички останали, включително в държавните институции и администрация, могат да си работят без ограничения. Довиждане!“, пише гневно собственикът на заведение.

Той няма логично обяснение за случващото се в момента и не разбира на база на какво се решава, че след 22:00 часа посетителите на заведения се държат фриволно, защото точно това е целта на зеления сертификат.

„Затова ще ви тагна пак, Ангел Кунчев, Kiril Petkov, Assen Vassilev, Асена Стоименова, Продължаваме Промяната, Столична регионална здравна инспекция - СРЗИ.

Ако досега, разбира се във всеки един етап с участието на Ангел Кунчев - така че не е извинен, нямаше адекватна и ясна разяснителна кампания за ползата от ваксиниране, то настоящият акт на ограничения вече се нарича ПРАВИТЕЛСТВЕНА АНТИ-ВАКСИНАЦИОННА ПОЛИТИКА! Абсослютен автогол, същевременно поредният прекрасен пас на празна врата към едни други "специалисти", които в момента получиха основание да ни се подиграват.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети