Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Соня Колтуклиева за Бойко Рашков: Нека не оставаме слепи и глухи за истината, за цялата истина!

Мрежата

Соня Колтуклиева за Бойко Рашков: Нека не оставаме слепи и глухи за истината, за цялата истина!

Снимка:

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева

Бойко Рашков и Янаки Стоилов предприеха тези яростни маневри срещу Иван Гешев не, защото той е неподходящ за главен прокурор и петни честта на магистратите (че то остана ли много чисто място за петнене?!), а защото мъстят за началника си Румен Радев. Но, като казват “а”, да кажат и “б”: огласяването на СРС-та е незаконно, а разговорите от тези СРС-та на президента Радев, съветника му Димитър Стоянов и командира на ВВС ген.-майор Цанко Стойков за текуща проверка на КПКОНПИ на двата договора на Десислава Генчева-Радева, подписани от ген.Румен Радев, колко законни са? Не е ли вмешателство в работата на прокуратурата смс-ът на Димитър Стоянов до Иван Гешев за среща по този повод?

… Коментар на театралния режисьор Стоян Радев след изслушването в пленарна зала на служебния вътрешен министър Бойко Рашков по повод мотивите му за сваляне на Иван Гешев от поста главен прокурор.

“Блестящо изложение на Бойко Рашков по повод публичното разгласяване на информация, получена чрез СРС, и прилагането на презумпцията за невиновност.

“Никой няма право да използва публично такава информация, преди съдът да се е произнесъл”.

Сигурно ще бъдат наказани тези официални политически лица, които правеха внушения, свързани със записи на телефонни разговори, снимки на пачки в чекмеджета, кюлчета, подслушвания на протестиращи и журналисти, заплахи за убийство и канибализъм, преди съдът да се е произнесъл по отношение на достоверността на материалите и образуваните в следствие на тях твърдения. Ще бъде наказан и Гешев. Законът трябва да се прилага еднакво спрямо всеки.”  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още