Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Сотиров: Ако има предателство, това е искането за вписването на българите в конституцията на РСМ

Мрежата

Сотиров: Ако има предателство, това е искането за вписването на българите в конституцията на РСМ

Сотиров: Ако има предателство, това е искането за вписването на българите в конституцията на РСМ - Tribune.bg

От Фейсбук профила на десния политик Иван Сотиров

Месеци наред повтарям, че ако има предателство по темата РСМ, то това е искането за вписването на българите като отделен народ в конституцията на РСМ, защото така ние се отказваме от общите езикови и народностни корени и приемаме основната теза на македонизма, че сме два различни народа.

Месеци наред повтарям, че внушението, че с това вписване българският народ ще бъде приет за “държавотворен”, е измама и че всъщност така българите в РСМ ще бъдат определени като малцинство, като с това няма да получат повече права от тези, които имат според действащата конституция. Премиерът Петков, веднъж като куриер на кремълския лобист Румен Радев, пренесе това предложение до Съвета на ЕС, а след това го върна като куриер на Съвета на ЕС в нашето НС.

И за да няма никаква съмнение, че е добросъвестен куриер, се похвали, че даже не го е прочел преди да го внесе. Явно е, че за Петков оцеляването на поста е по-важно от националния интерес на България и затова той отказва да заеме позиция по този сакрален за българския народ въпрос. Най-срамното е, че всички парламентарни партии и техните лидери повтарят, като лишени от собствена воля и мисъл зомбита, тази вредна за националния ни интерес мантра - “Искаме вписването на българите в конституцията на РСМ”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети