Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Четири часа по-късно: ПП успяха да напишат кратък пост в отговор на Трифонов

Политика

Четири часа по-късно: ПП успяха да напишат кратък пост в отговор на Трифонов

Четири часа по-късно: ПП успяха да напишат кратък пост в отговор на Трифонов - Tribune.bg
Снимка:

В четири абзаца отговор ПП обвиняват Теодора Генчовска, че е знаела какво се договаря с Франция, чакали от нея и някакъв „двустранен протокол“

„Продължаваме промяната“ вини министърът на външните работи Теодора Генчовска, че не е предоставила в НС двустранен протокол. От партията публикуваха в профила си във Фейсбук отговор на обръщението на лидера на ИТН Слави Трифонов.

Публикуваме го без редакция:

„В свое видео обръщение в социалната мрежа Facebook и ефира на личната си телевизия 7/8 г-н Слави Трифонов направи внушения и разпространи неверни твърдения относно важни обстоятелства по преговорния процес с Република Северна Македония за тяхното европейско бъдеще и Преговорната рамка, предложена от Европейския съюз под председателството на Република Франция.

Г-н Трифонов заблуди българските граждани, че Теодора Генчовска, която той нарича „предложение на „Има Такъв Народ“, не е знаела за условията в предложението на Европейския съюз, при положение че тези разговори са водени само и единствено с МВнР. Също така, министър Генчовска все още не е предоставила двустранния протокол между България и Северна Македония, който министерството е договаряло със Скопие.

Комисията по външна политика към НС поиска от МВнР да предостави въпросния двустранен протокол публично. Преговорната рамка и двустранният протокол са двете части на един пакет, над който от българска страна работи изцяло МВнР.  Затова парламентарната комисия също така ще покани министъра на външните работи в следващите дни да представи на Комисията освен тези документи и анализа на МВнР по съответствието им с Рамковата позиция и Декларацията на НС от 2019 г., както и с позицията на КСНС от януари тази година.

От „Продължаваме Промяната“ остро осъждаме подобни политически внушения и разпространяването на неистини, които не само влошават добросъседските отношения на България със страните от Западните Балкани, но и откровено разпространяват неистини към българските граждани.“


Топ новини

виж още
Актуална тема