Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Свещеник: Боже, докъде стигнахме?! Кои са тези хора, които привикват народа ни да мъкне ковчези и жито

Мрежата

Свещеник: Боже, докъде стигнахме?! Кои са тези хора, които привикват народа ни да мъкне ковчези и жито

Свещеник: Боже, докъде стигнахме?! Кои са тези хора, които привикват народа ни да мъкне ковчези и жито - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на отец Владимир Дойчев

Стотици пъти съм разпръсвал жито по гробове... Поемал съм кутията и лъжицата от треперещи ръце. Старая се винаги да разкажа, че то символизира вярата ни във възкресението! Както житното зърно изгнива в земята, а после от него се ражда клас, така Христос ще ни вдигне обновени от земята в последния ден! Това внася лъч надежда в опечалените! Докато говоря някои плачат тихо, други вият на висок глас. Трети стискат зъби и мълчаливо преливат вино и вода върху пръстта. Моментът винаги е особен, винаги покъртителен! Никога смешен! Никога ироничен! Никога саркастичен! Не съм и подозирал, че ще се наложи да обяснявам това! Боже, докъде стигнахме?!

Стотици пъти съм разпръсвал жито заради покойните! Но никога заради жив човек! И ви питам... Аз, виделият толкова смърт през живота си... Какво е това? Заклинания? Вуду? Майтап? Добре, животът ни е съсипан, да досъсипем и малкото неща, пред които все още благоговеем ли?

Кои са тези хора, които привикват народа ни да мъкне ковчези и да носи жито за 40-ти ден на жълтите павета? Кой е този оратор и неговите приятели? Какво добро са направили? Заради кое им вярвате? Защо участвате в ритуалите им? Накъде ви водят? И там хубаво ли е? Други ковчези ще има ли? Други бесилки? Други четиридесетници? Кой ще избира на кого да носим жито? На живи или на мъртви? Ако мразим достатъчно дълго и достатъчно силно, ако мразим до смърт, ще дойде ли очакваният щастлив живот?

Уважавам желанието на протестиращите да искат нещо по-добро за страната ни! И си позволявам да ги посъветвам: ако бързо не се разграничите от хората, като този с житото, ако не ги прогоните от средата си, скоро ще спрат да ви различават от тях! И всички нормални хора ще се гнусят от вас! А нормалните хора са мнозинство! И точно те са народът!


Последвайте ни в Google News

 

Етикети жито, свещеник

Коментари (8)

кесо Аз си мисля, че тия дето отецът призовава да се разграничат от изродите които правят подобни неща нямат нищо против тях и се радват на всяка "оригинална" гадост.
18.08.2020 20:39 / Отговор
АНТИХРИСТА РУМЕН РАДЕВ КОЙТО ВДИГНА РЪКА СРЕЩУ МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ, КОИТО НЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО БОГ ШЕ ГО СЪДИ!
АНАТЕМА!
18.08.2020 20:44 / Отговор
Буй Видя ли ги тримата смръдливци и си представям отряд от спецчасти, който може да реши въпроса с ескалиращото им безобразие тихо, бързо и чисто!
18.08.2020 21:00 / Отговор
НЕ ИМ ТРЯБВА ЦЯЛ ОТРЯД ХЛЕБАРКИТЕ СЕ УНИЩОЖАВАТ С РАУНДЪП(НЕ Е РЕКЛАМА)
18.08.2020 21:26
Кои са пратени от ДС БКП за мероприятието Всеки знае,кои отрепки са на повърхността: Тумбест ,главочест собственик на сайт за фалшиви новини,тумбест,главочест син на червен дрогра,направил паметник на диктатора селяндур ТЖ,главочест и вече почти като тях тумбачест защитник на обирджия на банки и т.н.
18.08.2020 21:47 / Отговор
Анастас #НеБъдетеРазГрадскаДесница

#НеДъдетеЗлобенРазградскиГном
#НеБъдетеРадкоПръдлетоБайХуйя
#НеБъдетеГлистиКатоМазолГлишев
#НеБъдетеЗомбиОтПроКОНПИевДневник
#НеБъдетеБуратиноДългоносийРеволюционер

#МутриТукГешевВиОчаква

(обобщително)
18.08.2020 23:01 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати