Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Съдена за измами от протеста на "смелите майки" призовава да се запали къщата на Борисов

Мрежата

Съдена за измами от протеста на "смелите майки" призовава да се запали къщата на Борисов

Снимка:

В същото време зове за подкрепа за президентска република и Румен Радев

Директни призиви за палежи и отпор на полицейските органи отправя във Фейсбук участничка в протеста на "смелите майки", която е съдена за измами, установи ПИК. Въпросната личност, която е известна като българския Остап Бендер в пола се казва Соня Станимирова, а в социалните мрежи, където е приятелка на президентския съветник Иво Христов, си е сменила фамилията на Сергиева. Това е с цел да не бъде разкрито скандалното ѝ минало, като е боядисала и косата си в рус цвят, вместо предишния черен, за да не бъде разпозната лесно.

 

Соня Станимирова има осъдителна присъда от Софийски районен съд от юли миналата година за това, че се е представяла за служител в Европейска служба за борба с измамите – ОЛАФ. С първоинстанционната присъда на Станимирова е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година.

Станимирова е предадена на съд от Софийската районна прокуратура за измама, извършена при условията на продължавана престъпна дейност. В периода от 30 май 2014 г. до 10 юни 2014 г., в град София, Станимирова възбудила и поддържала заблуждение у пострадалия П.С., че работи в Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ, както и че познава главния секретар на Министерство на образованието и науката, като чрез него ще му съдейства да бъде записан синът му в първи клас на 73 СОУ „Владислав Граматик”.

Подсъдимата убедила П.С., че за да стане това по-бързо и да може тя да вземе лично документа за записването, е необходимо същият да осигури парични средства. В действителност Станимирова не е работила никога в Европейска служба за борба с измамите – ОЛАФ, нито познавала лично главния секретар на МОН.

Независимо от това, на три различни дати Станимирова се срещала с пострадалия, поддържайки у него създадените от нея неверни представи, че ще съдейства за записването на сина му в първи клас на посоченото учебно заведение. Мотивиран от неотговарящите на истината обещания на Станимирова, пострадалият П.С. ѝ предал неколкократно различни парични суми, общо възлизащи на 1800 лв. Срещу нея се водят и други досъдебни производства, включително за измама.

Същата жена от месеци насам е силно активна по всякакви протести срещу законната власт, явно опитвайки се да спаси собствената си кожа. На стената й във Фейсбук могат да бъдат видени шокиращи постове и закани, включително този от преди час, в който призовава протестиращите да запалят къщата на премиера в Банкя. В същото време зове за подкрепа на президентска република и на Румен Радев.

Потресени граждани се питат защо подобни хора не са в затвора, а са оставени на свобода да безчинсват и да призовават към насилие и се надяват МВР, ДАНС и службите най-сетне да си свършат работата.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив