Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Талев: Председателят на НС насрочи заседанието за 4 май, за да може Бориславова и Петков да се разходят до Букурещ

Мрежата

Талев: Председателят на НС насрочи заседанието за 4 май, за да може Бориславова и Петков да се разходят до Букурещ

Талев: Председателят на НС насрочи заседанието за 4 май, за да може Бориславова и Петков да се разходят до Букурещ - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Любомир Талев

На всички мои приятели - евроатлантици, които изпаднаха във възторг от "ястребската" пресконференция на ПП от онзи ден, бих искал да напомня, че парламентарната група на коалиция ГЕРБ-СДС беше поискала свикването на извънредно заседание на Народното събрание за днес, 29 април, на което да бъде разгледан внесеният от нея проект на решение за предоставяне на военна помощ за Украйна. Председателят на парламента (от ПП) насрочи заседанието за... 4 май, за да могат премиерът и Лена Бориславова спокойно да се разходят до Букурещ.

Ако управляващите са мислили, че в периода между двете дати Путин ще спре войната специално заради тях, то те бяха опровергани тази сутрин от новините за нови руски ракетни атаки срещу Киев, при които е бил поразен жилищен блок. Остава другото възможно обяснение: хората си имат по-важна работа, а въпросната пресконференция е била просто с цел отклоняване на вниманието и консолидиране на електората пред лицето на задълбочаващата се финансова катастрофа, която управлението им стовари на страната, и от възможното обогатяване на кръгове около управляващите от тази катастрофа. Остава обаче и омерзението от цинизма да бъде употребена трагедията на цял народ за вътрешнополитически цели.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати