Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Тома Биков: ДСБ, Да, България и „Зелените“ да оттеглят подкрепата си за Белев

Мрежата

Тома Биков: ДСБ, Да, България и „Зелените“ да оттеглят подкрепата си за Белев

Снимка:

Да покажат, че не мерят антисемитизма с различен аршин, или ще загубят легитимност да говорят по тези въпроси, смята депутатът от ГЕРБ

Тома Биков, Фейсбук

„Най-евтино са пътували евреите в конските вагони - напълно безплатно“. Това е написал кандидатът за общински съветник от „Демократична България“ в София Тома Белев по време на дискусия във фейсбук. Не знам какъв е контекстът на това изказване. Не искам да знам. Защото няма значение. Ако е било шега, не е смешно. Ако е било аргумент в спор, е още по-зле.

Проследих само последващата дискусия, в която Белев беше убеждаван с разумни аргументи да се извини за глупостта, която е написал и той категорично отказа да го направи. Не зная дали е антисемит, но очевидно е глупав и говори с чувство за непогрешимост. А всички антисемити са глупави и говорят с чувство за непогрешимост. Затова в случая глупостта не е оправдание. Още повече, когато идва от човек, който заема място в листата на „Демократична България“ - формация, която има претенции да представлява най-умните хора в обществото.

Въпросът дали Белев знае какво прави и говори вече не е само негов проблем, но и на формацията, която го е номинирала за изборен пост. „Демократична България“ е либерална формация. Тя е крайно чувствителна към подобни глупави, а и опасни изказвания. Сигурен съм, че ако изказването на Белев беше направено от представител на друга партия, "Демократична България" вече щеше да е заела ясна позиция.

В случая с Белев, заемането на подобна позиция обаче е още по-важно. Защото става въпрос за човек, който представлява идеите, вижданията, а защо не и „чувството за хумор“ на „Демократична България“.

Лично аз, очаквам ДСБ, Да, България и "Зелените", заедно и поотделно да оттеглят подкрепата си за Белев и по този начин да покажат, че не мерят антисемитизма с различен аршин. В противен случай, трите партии ще загубят легитимност да говорят по тези въпроси.  


Коментари (5)

Стефан Тотално разграничаване от тоя боклук трябва!
21.10.2019 12:54 / Отговор
П. Очевидно няма да я оттгеглят и още по-очевидно ще претърпят провал на изборите заради Тома и неадекватното му поведение.
21.10.2019 15:05 / Отговор
Кирил Не се разграничиха, явно го подкрепят, но на изборите ще видят, че народът не ги подкрепя категорично!
21.10.2019 16:19 / Отговор
Иван Не могат да оттеглят подкрепата си за Тома Белев, защото така им е казал шефът им Прокопиев!
22.10.2019 11:23 / Отговор
Нели Тая коалиция се издъни жестоко. Недопустимо е да се лансира известен измамник и грантаджия
24.10.2019 17:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още