Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Тошко Йорданов с пост за прописа на Петков. Учителки обясняват кой не знае пунктуацията

Мрежата

Тошко Йорданов с пост за прописа на Петков. Учителки обясняват кой не знае пунктуацията

Тошко Йорданов не остана безразличен в свой пост за правописа на  Кирил Петков. Припомняме, че служебният икономически министър реши да се обясни в любов на свои фенове като в текста бяха допуснати правописни грешки. Той направи това с пост в групата „Кирил Петков – министър-председател на Република България“, където и той самия е член.

В свой сатус Тошко Йорданов сподели публикацията от групата, добавяйки коментар: “Някой нещо за правопис ще каже ли?”. По всяка вероятност  това е  своеобразен отговор на заяждането на Николай Хаджигенов за правописни грешки в поканата до партията му за среща, изпратена от ИТН.

“24 часа” са потърсили учители по български език, които  да коментират пропуските в грамотността на спорещите.

“Учтивата форма при личните местоимения се учи в 5-и клас. Правописът на думата “структура” е езикова грамотност от началните класове. Фрапираща неграмотност е неправилната употреба на главна и малка буква - и при изписване на името на партията, до която е поканата, и при подписа “С Уважение” накрая. Има и неправилни интервали при оформянето на текста - също изучавано в началните класове”, каза Цеца Петрова от 119-о училище, която е и автор на учебници.

Пунктуация на обръщение - една от грешките на Кирил Петков, се учи в началния курс. Има грешка и в употребата на учтивата форма на притежателното местоимение. Правописът на предлозите също е от 5-и клас - “С всеки, а не СЪС всеки”.

“Написаното от “Има такъв народ” е покана, или официален документ, при която спазването на правилата е задължително. Текстът на Кирил Петков е от социалните мрежи, където фриволности са по-възможни. Значимостта на двата текста е различна”, каза още Цеца Петрова.   

 


Коментари (22)

attropo Мдаа,да припомним едно *народно творение*,приписвано на мъдрите жители на Сопот - То да е к.. - да му го навреш,а то акъл,как се налива в тази чутура!
27.08.2021 15:07 / Отговор
Нели То и вашия ПРОПИС хич не е наред
27.08.2021 17:40 / Отговор
Габи Човек да им прости правописа, но лъжите, таглостта с която се оправдават са възмутителни. Искам да попитам, ако искам да стана гражданин на друга държава и подам молба, това значи ли, че вече съм канадец, американец и т.н.
27.08.2021 17:53 / Отговор
Влади Тошко Африкански , колкото повече плюете от задкулисието по Кирил Петков толкова повече му вдигате рейтинга , за Кирил Петков ще гласувам на следващите избори , ИТН ще сте под 4% и излизате завинаги от политиката като НДСВ , кажи го и на глиста с патериците , на Николай Василев и на Доган също
27.08.2021 17:55 / Отговор
Дик Тошко с просташкия си език да ми говори за правопис. Първо са първите седем години, а после идва правописа, чалгаре. Ти до възпитанието и образованието на Кирил не можеш да се докоснеш, дори да бягаш насреща му.
27.08.2021 17:57 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още