Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Трифонов за COVID-19: Значи цялата държава е затворена заради....нищо!

Мрежата

Трифонов за COVID-19: Значи цялата държава е затворена заради....нищо!

Снимка:

Шоуменът и новостартиращ политик Слави Трифонов се изяви и в качеството на вирусолог и статистик. Собственикът на 7/8 ТВ написа в социалните мрежи, че цялата държава била затворена заради „нищо“. ТВ водещият обаче пропуска да спомене, че ниските нива на разпространение на пандемията се дължат именно на рестрикциите.

„На цифрите не им пука от емоциите. Те не разбират от страх, от радост, от любов – те са си просто цифри. Затова аз, сега, ще ви сервирам малко цифри, а емоциите оставям за вас.

Според данните на НСИ през 2018 година сме били 7 000 039 човека. Значи, сега сме, предполагам, по-малко, може и да сме повече, дано, но да караме по точните цифри. Значи - 7 000 039 човека. Толкова сме. Толкова живеем в България.

Вирусоносителите по днешни данни на кризисния щаб са 611 човека. Ще ви помогна и ще сметна вместо вас. Процентът вирусоносители, спрямо цялото население на България, е 0,00872852.

Само искам да отбележа, че от тези 611 човека, голямата част дори не са болни, а са вирусоносители. По законите на България за епидемия се смята, когато на 10 хиляди души население има 200 болни. Това означава, че на 7 милиона население трябва да има 140 000 болни. А те са 611.

Значи цялата държава е затворена, не работи, не функционира, хората губят работата си и са затворени по къщите си, не могат да ходят в парковете и са принудени всеки ден да гледат по телевизията страшните констатации и заплахи на двама генерали заради....нищо! Извинете ме, не заради нищо, а заради 0,00872852 процента.

Това казват цифрите, а емоциите оставям на вас.“  


Коментари (8)

Ралица Защо Господ помага на идиоти като Славиту ???? По-добре да си го прибира ...или и на него му е в повече !
09.04.2020 17:06 / Отговор
Цветко Христов СЛАВЧО и аз съм от Учин ДОЛ. АЗ съм паарно циганин или,, бял циганин,,. За това, ще ти кажа няколко думи на моя майчин език за което и ти го знаеш този нашия език което не е обида за теб да знаеш един език +Българския. И туте хас ме заря, ме пеле, ме чорабе му кар. Обичам те като селски! Но до тук! БЪДИ ЗДРАВ, НО ДО КОЛКОТО ЗНАМ НЯМАШ ШАНС!
09.04.2020 23:22
Соске Пачему Невеж учиндолски хитрецо, защо не звънна на Софка да те образова малко, кат си немаш понятие по темата. Соске пищенгяз?
09.04.2020 18:07 / Отговор
Гневна На Станислав ще му препоръчам да посети болницата на доктор Москов и да вдиша дълбоко три пъти от въздух от апарата на заразно болен от Ковид. .После да го преболедува и дано не достига до апаратна вентилация.Друга песен ще запее.Сега му тежи,че с две коли гардове не може да затвори улица,за да отиде в ресторант.Селска пръчка, като кумира му-президента.
09.04.2020 21:53 / Отговор
Митко Михайлов Във втори клас ми писаха "двойка" по математика, защото не направих необходимата разлика между "цифра" и "число".
"Затова аз, сега, ще ви сервирам малко цифри," /цитат от сервитьора-математик/.
09.04.2020 22:46 / Отговор
Мона Трифановият Славо е българската мерилна единица за простащина. Простакът в БГ е самодоволен и ни приема, ни предава, но все акъл дава. Когато народа му е зле, той се чуства най-добре. Ех Славо, Славо, що не вложи барем част от парите да се образоваш, че от тоя селяндурски имидж ни се повдига.
09.04.2020 23:44 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още