Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Труд“: Доклад на Лена за пътищата скара комисия

Мрежата

„Труд“: Доклад на Лена за пътищата скара комисия

Труд: Доклад на Лена за пътищата скара комисия - Tribune.bg
Снимка:

Според юристката и разходите за пътен знак трябва да се одобряват от НС, ПП бранят идеите на Бориславова

Парите за пътища скараха бюджетна комисия, която заседава два поредни дни, без да стигне до решение. Причинната се оказа доклад, дело на началничката на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова, пише „Труд“.

„Текстът е абсурден, предлага се на парламента да гласува парите за всяка мантинела и дупка. Ние се опитвахме да излагаме аргументи срещу тези глупости, а един депутат от „Продължаваме промяната” подскачаше и викаше: Лена го е писала това, не пипайте!“, разказал пред изданието член на бюджетна комисия.

Самата комисия се оказа загубена в предложенията, представени в три различни варианта. Днес тя бе свикана на заседание в 8.30 часа и беше разпусната пет минути по-късно.

След разправиите от заседанието є в сряда, депутатът от ПП Венко Сабрутев скри предложенията на Лена Бориславова, според които при смяна дори и на един пътен знак трябва да се произнася Народното събрание. Според юристката Бориславова антикорупционната комисия трябва да одобрява всички разходи по старите договори на АПИ.

Точката за парите на АПИ бе втора в дневния ред на днешното заседание на парламента и бе оставена да се гледа след приключването на Закова за съдебната власт.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати