Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Велева: Христо Иванов реагира неадекватно, объркано, смущаващо

Мрежата

Велева: Христо Иванов реагира неадекватно, объркано, смущаващо

Снимка:

Валерия Велева, Епицентър.бг

Христо Иванов яхна протеста заедно с мутри, бетонира премиера Борисов и взривява възможността на БСП да се прояви като алтернатива на статуквото.

Това е ретроспекцията на ситуацията в държавата след днешните разкрития за топлата връзка между лидера на „Да, България” Христо Иванов и водача на бившата СИК групировка Младен Михалев-Маджо.

Да, никой не очакваше това.

Взривяващо е!

Среднощният разговор на провъзгласилия се едва ли за бъдещ премиер Христо Иванов с бившия депутат от НДСВ - сикаджията Димитър Ламбовски, е повече от скандален. Може да е провокация, може умишлено някой да вкарва името на Младен Михалев-Маджо в протеста, но Христо Иванов реагира неадекватно, объркано, смущаващо.

От разговора разбираме:

- че протестът умишлено се превръща в метеж;

- че има завера между надигналата глава костова десница и групировката СИК;

- че след оставката на Борисов, задачата е да бъде „изчегъртан” Гешев;

- че следва разправа с ДПС и Доган;

- че предстои „изтърбушване” на държавната администрация.

Оттук пък следва:

- че протестът не само реанимира проваления политик и правосъден министър Христо Иванов, но заедно с него към бъдещата власт са се устремили и последните аватари от мутренските времена на България – Васил Божков и Младен Михалев-Маджо;

- че Мая Манолова, Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков, ако не са наясно с това, то са подгряващата група за новото Задкулисие, което се готви да управлява България;

- че съсипалата страната ни костова десница, която все не може да си намери нов лидер, се опитва да направи такъв Христо Иванов, който обаче носи всички пороци на прехода – зависимост от мутри, тайни договорки, реваншизъм, безпринципност;

- че сектантската групичка около Христо Иванов умело използва опозиционността на БСП за своите си цели и фактически размиват нейните послания за промяна;

- че призивът на БСП и на Радев „Мутри, вън” се отнася със същата сила и за водачите на протеста.

Така само за месец бунтът на интелигентните млади българи, гневни от действията на "мафиотизираното" управление, искащи нов ред и нова държава, се превърна в политическа платформа за овладяване на държавата от остатъците от подземния свят.

Този протест не си роди автентични лидери, той е обязден от Христо Иванов и „Отровното трио”, които имат една-единствена цел – завземане на властта и това че изкристализира. Но нито един от тях не може да претендира за моралния облик на държавата, те не могат да родят алтернатива, те излъчват реваншизъм, както се видя и от разговора на Христо Иванов с Ламбовски, и това блокира процесите на промяна.

Това прави и задачата на БСП много трудна.

Защото БСП първа заговори за мутризацията и задкулисието в държавата, а сега на хоризонта се задават нови мутри и ново задкулисие и те не могат да бъдат заедно с тях в един протест.

Преди три седмици написах: Ако протестът не роди своите автентични водачи, ако не конкретизира исканията си отвъд оставките на Борисов и Гешев, ако тези образовани млади хора не покажат какво ще правят след оставките, и най-важното как ще го постигнат и с кого - бунтът им ще бъде превзет.”

Е, днес стана пределно ясно, че протестът е превзет!

Младите са фон за политическите аспирации на старите – изхабени и провалени политици. Нито едно лице от протеста не доби публичност, не се открои като оратор, като водач, като нова фигура, която може да е алтернатива на статуквото.

С действията си Христо Иванов и "Отровното трио" опропастиха протеста, употребиха го , мутризираха го и фактически подпомогнаха Борисов и ГЕРБ - дадоха им възможност да видят, че срещу себе си имат едни вманиачени от омраза и чувство за мъст хора, които случайността е изтикала на преден план, за да лъсне тяхната несъстоятелност

За съжаление, огромната част от протестиращите не разбират игрите на това задкулисие, които ще потопят в безсмислие основателните им искания и вече размиват енергията на протеста. Без организирана, осмислена опозиция на статуквото промяна не може да дойде.

Колкото по-бързо младите на площада осъзнаят историческата си мисия и тежкия път, по който поемат, толкова по-енергично ще могат да уплътнят бунта си с онези задължителни за успеха му принципи. Иначе ще бъдат грозно излъгани.

Но след всичко, което се случи снощи – първата работа на протеста е да изгони Христо Иванов.

Ако иска да тръгне на чисто.  


Коментари (10)

СЪЗДАТЕЛИТЕ НА МУТРИТЕ(ГЕНЕРАЛИТЕ ОТ БСП/БКП-СЕМЕРДЖИЕВ, ГОЦЕВ, РУМЕН РАДЕВ) СЕГА ВИКАТ:МУТРИ ВЪН!
ЗАЩО? - СПРЯХА ДА ИМ СЕ ОТЧИТАТ!!
ЛОШО РАДЕВ! ЛОШО НИНОВА! ЛОШО ВЕЛЕВА!
10.08.2020 19:40 / Отговор
Пссст! Пссст! Моля Ви, просто да напишете в браузера си https://www.peticiq.com/198975
Петицията е -за Импийчмънт на пРезидента Радев-.
Петицията може да се подпише и със скрити лични данни, ако нещо Ви притеснява.
Мунчо Нищото - ВЪН! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Импийчмънт за Льотчика!
10.08.2020 21:05
Анастас ПЕТИЦИЯТА набира скорост
Бъдете част от този исторически момент:

ПОДПИСКА ЗА ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ

www.peticiq.com/198975?uv=26997949

Задължително си напишете и кратък коментар и отметнете да се вижда поста Ви.
Народната Любов е много натурална и неподправена
- не е като във форумите "Дневник" на Мутрата ПроКОНПИев и "СЕГА" на Мутрата Сашо Дончев.
Няма и "измислени" неща като в Бошков TV

(добронамерено подканящо)
11.08.2020 06:09
Не Румен Радев другият генерал, който вкара Борисов в политиката се казва Бриго Аспарухов.
11.08.2020 22:19
ИСТИНАТА Поздравление за точния коментар. Разпространявайте го и повтаряйте.
10.08.2020 20:13 / Отговор
кесо Ако и сега протестиращите не разберат, че ги правят на идиоти значи наистина са си такива.
10.08.2020 20:37 / Отговор
Озадачен съм Е, какви други да са, щом са там? Надали има дори и един астрофизик, без да броим Йоло Денев, разбира се. ха-ха-ха
11.08.2020 01:06
Христов Христо Иванов е много слаб като политик, но протестиращите и Прокопиев, които го бутат напред, не си дават сметка, че с него ще се провалят грандиозно!
11.08.2020 13:45 / Отговор
А бе тази не беше ли любовница на Доган? Хайде стига с анализи на к@@ви.
11.08.2020 16:06 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още