Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Видна социалистка: Нашата Корнелия Нинова е бедствие – нито е социалист, нито – другар, нито – председател

Мрежата

Видна социалистка: Нашата Корнелия Нинова е бедствие – нито е социалист, нито – другар, нито – председател

Снимка:

„Тя е мюре. В ръцете на много хора. Но най-яркия пример е Киро Добрев“, твърди Албена Шавел

*От Фейсбук профила на Албена Шавел

Социалисти, симпатизанти, леви хора и някакви тролове (на Киро Добрев и компания) ме предизвикват в социалната мрежа. Питат, ли питат. Аз чета ли, чета. И, все пак.

Благодарение на #Pogled.info, който прави мислите ми, идеите, заключенията публично достояние....... Аз ще благодаря и се възползвам от тази възможност, да ви отговоря. На всички - скъпи „корниеливисти“ от последния ден!

Нашата Корнелия Нинова (защото, аз бях сред тези, които я направиха председател), е бедствие. Оказа се, че е ТЯ – нито е социалист, нито – другар, нито – председател.

Тя е мюре. В ръцете на много хора. Но най-яркия пример е Киро Добрев. Това е човекът, който унищожава партията ни, като сее раздори в нея, включително и чрез самия председател.

Оня ден, в БСП Варна, това пролича най-ярко. Имаше членове на бюрото на Корнелия, които страхливо мълчаха, докато „гуцановащината“ я изравняваше с земята. (Зафиров, Свиленски, Емилова, Бериевски, Апостол Димитров) – всички те мълчаха позорно, когато залата крещеше на К.Н. – ти си лъжкиня, ти ни разделяш.

Мълчаха и изкуствено произведените в „народни представители“ Иван Иванов – Пилето и Анелия Клисарова – четвъртата в листата на варненци за кмет. Мълчаха и новите клакьори на Корни от „последния ден“ във Варна – д-р Тасков и др. Христо Боев. Това беше уникално позорище.

Никой друг председател на БСП не е бил така унижаван, тотално, в очите на варненските социалисти и общественост.

Гуцановщинта обаче успя. Гледах , как пред очите ми стават, един след друг, старите храненици на „системата“ и бранеха с голи гърди своя благодетел. Безпомощно. Всички, ама абсолютно всички те бранеха своето съществуване, зависимо от гуцановищата, на живот и смърт. Затова бяха убедителни. Дори, иначе безобидната Нели Лазарова (традиционен клакьор на Б.Г.) избълва против Христо Боев (новият избраник на Корни и Киро).

Тя му била „поръчител“ в БСП, тя го довела в партията, тя му отворила вратите за кариерно развитие и затова, тя (единствена) има правото да каже, че ТОЙ – ХРИСТО БОЕВ не става да бъде обединител на партията във Варна, както го пожела К.Н. Просто го „изпържи“ пред очите на всички, преди горкият Христо да си отвори устата, въобще. Това е системата на „гуцановщината“…….

Гуцановщина…… и нищо повече. Клакьорите му бяха разположени с изключителна прецизност в залата. Звучаха перфектно, като система „долби стерио“, от ляво и от дясно. Те, този филм сами са го продуцирали и не (!) веднъж играли на всичките ни районни и градски конференции на БСП във Варна. Просто спецове.

И, на фона на тази действителност идва една Корнелия, която се изправя срещу „гуцановщината“ и казва – ще „режа глави“, първо на Борислав Гуцанов. В противоречие със всички норми на Устава ни; седнала на една маса с криминално проявени типове, като Цонко Цонев , областен председател на БСП-Варна, на когото лично е връчила пълномощното да я представлява и Иван Иванов - шеф на предизборния шеф на БСП Варна, човекът дошъл от дълбокия ръкав на Кирил Добрев в листата ни за депутати и станал такъв, защото е купувал най-бедните членове на БСП в област Варна на последните парламентарни избори. Свидетелство за това е докладът на областният съвет на БСП Варна, изпратен надлежно на „Позитано“.

Доверие – нула. Вършена работа през последните 4 години – нула. Няма дори наченки за оздравяване на организацията.

Първият, отговарящ за това, липсва – Кирил Добрев. Това са фактите.

Щяла да „маха глави“, на площада“?!?! И как ще стане тази работа против Устава на БСП?

Трагедия. Класическа.

Всъщност, Корнелия никога не имала мисъл дори да се справи със системата на гуцановщината, наистина. Просто в удобен за нея момент е решила да се разправи със самия Гуцанов, като го замени с нещо още по-лошо (Иван – Пилето), когото да контролира по-лесно, предвид криминалното му минало. А моментът е най-удобен. Трябва да се „редят листи“, да се издигат имена за кметове – във Варна, поне петима. Трябва де се решават местни избори, в условията на „без пари“ и максимум мобилизация, издигане на кандидат за кмет на Варна и прочее съветници, които няма да спечелят от вота на хората, но поне да донесат някой лев от калкулираната загуба.

Отдолу, самата порочна система не е проблем за Корнелия и Кирил Добрев, очевидно. Основно за последният. Той е яркият ЛИПСВАЩ в този позор. Той не „сваля доверие“, той не идва във Варна, той не се изправя пред „гуцановщината“ фактически. Той е някак си в миманса, докато горещите картофи за НЕГОВАТА РАБОТА трябва да ги вади някой друг.

Всичко, което касае организационния живот на БСП Варна, свалянето или протекцията на Борислав Гуцанов – лично, както и продължаването на живота на „гуцановщината“ СА НЕГОВА ПЪРВА ОТГОВОРНОСТ. ТОЙ Е ОРГАНИЗАЦИОННИЯТ СЕКРЕТАР НА БСП. И ПЪРВИ ЗАМЕСТНИК НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА. ОТ СКОРО И ШЕФ НА ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ. Но (!) него го няма.

Затова, аз няма да спра да питам – къде си Киро? Защо се скри? Всичко, което се случва или не във БСП Варна е отражение на твоята, ОРГАНИЗАЦИОННА работа! Къде си? Ела при нас. Току-виж и организацията действително реши да приеме в редиците си Даниел Славов – Дънката, както сам предложи преди 2 години……… Така беше.

 

Julia Hristova

Отиде ли си Корнелия, отива си и БСП и аз си хвърлям билета…….

 

Христова, нима БСП за теб е Корнелия Н.? При Станишев и Миков, а при Първанов, къде беше? А „билета“ ти?

 

Николинка Миланова

Вие какво искате да почнете да се напикавате на работното си място не вее срам друго не можете ли да работите?

Др. Миланова, не се напикавам. Млада съм. Цял живот съм работила на друго място и никога на партийна работа. Аз съм социалист по убеждение.

 

Джуни Александрова

И Вие вярвате на тази "другарка" Шавел!!!

Джуни, аз самата вече не си вярвам, след като преди 4 години подкрепих Корнелия Нинова. Имаш право.

 

Виолета Василева

Жалко. Срам ме е от това, което правите.

Виолета, и мен ме е срам. Не е извинение, но не го правя аз.

 

Sotir Kolarov

Вече проговори ли, след такова онемяване.

„Онемях“ беше метафора, която Вие очевидно не разбирате. При това положение, не бих могла да ви надприказвам.

 

Evtim Mladenov

Партия от крадци дебили раждат точно това чудовище като председателката Нинова Йончева Добрев и т.н.

Др. Евтим, тази партия фактически ви е дала правото да говорите така за нея преди 30 години. Не забравяйте това. Вашата свобода е факт, защото тази партия съществува вече 130 години.  


Коментари (1)

МАРИЯ ДРАМОВА АКО ВСИЧКИ В ТАЗИ ПАРТИЯ СА ТОЛКОВА ГРАМОТНИ, КОЛКОТО "......
Николинка Миланова......Вие какво искате да почнете да се напикавате на рабтонот си място не ВЕЕ срам............." ПРОСТО НЯМА ЗАЩО ДА ГОВОРИМ!!!!!! "вее" ТОВА ВИЕ ЛИ Е ИЛИ ......................УМНИЦАТА НИКОЛИНКА МИЛАНОВА ИЗМИСЛЯ НОВА ГРАМАТИКА!!!!!! Е, ТАКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВА!!!!!!!!!!! ПЪРВО ДА СЕ ОГРАМОТЯТ, И ПОСЛЕ ДА ПОМИСЛЯТ, КЪДЕ ТРЯБВА ДА СТОЯТ..........................ПФУУУУУУУ!!!!! ТО БИВА, БИВА, АМА ТОЛКОВА НЕ БИВА.............!!!!!
19.07.2019 16:17 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още