Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Явор Дачков: Протестите срещу Кошлуков са несправедливи, а акцията в петък пълна глупост

Мрежата

Явор Дачков: Протестите срещу Кошлуков са несправедливи, а акцията в петък пълна глупост

Снимка:

Журналистът Явор Дачков коментира в социалните мрежи положителната оценка за отразяването на протестите по БНТ и БНР, дадена от СЕМ.

СЕМ: БНР и БНТ спазват плурализъм на гледните точки относно протестите

Това е обективна оценка. От много години БНР е най-добрата електронна медия в България, а от известно време БНТ е най-добрата телевизия с качествена публицистика, прилични новини, много добри филми и културна програма. Протестите срещу Кошлуков са несправедливи, а акцията в петък пълна глупост.

Протестърите викаха срещу телевизията, която подробно ги отразява. В днешния контекст това не е особено умно. Всъщност протестите срещу Кошлуков са, защото БНТ спря да кани Сашо Кьосев, Тони Николов, Гого Лозанов, Калин Янакиев и Дионисий сутрин, обед и вечер по всички възможни теми, с изключение на прогнозата за времето.

От 2010-а година телевизията беше окупирана само от умнокрасиви привърженици на „Да, България“ и ДСБ, което си беше сериозно нарушение на плурализма. Няма да им стане нищо, ако не са на екран известно време. Не боли, даже е полезно.

Казвам го от личен опит на човек, който от 20 години няма достъп до национален ефир като водещ, каквато ми е професията.  

 


Коментари (2)

Явор Дачков снемам доверието от Вас. БНТ е на дъното, никаква програмна схема, повторения до втръсване, едни и същи "анализатори" подлоги на властта и мафията, много скука и вялост, стари филми, никаква нова продукция, изгонени светски журналисти и т.н.
28.07.2020 22:30 / Отговор
Психо диагнози Ти пък кой си, да не си нарциса Дионисий или пенкелера Калинчо ?
29.07.2020 20:07

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още