Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. За демокрация с бандитски методи

Мрежата

За демокрация с бандитски методи

За демокрация с бандитски методи - Tribune.bg

Сайтът "Биволъ" става все повече трибуна на поръчковата журналистика в България, пише БЛИЦ. Затова и страната е на 111-то място по свобода на медиите. Поръчковата журналистика идва от двете главни действащи лица – Атанас Чобанов и Димитър Стоянов. Показателно е и все повече се вижда, че дори сайтът "Биволъ" вече пряко не им дава толкова голяма трибуна и те започнаха най-вече да се изявяват във фейсбук.

Толкова са компрометирани, че медията не им иска статиите, коментират хората в социалните мрежи. Зад последните им поръчки прозира обвиняемият бизнесмен Васил Божков, президентът Румен Радев и неговият приближен в ареста Пламен Узунов.

Журналистът Димитър Стоянов е всеки ден на протестите, които се организират от Румен Радев и Васил Божков. Главната задача на Чобанов и Стоянов е да създават истерия като се месят в личния живот на хората, което е присъщо на жълтите медии и журналисти, за каквито уж не се смятат Чобанов и Стоянов. Бъркат под чаршафите на хората. По този начин нарушават грубо Закона за защита на личните данни, където санкцията е до 6 млн. евро, твърдят юристи.

В изпълнение на поръчките, вероятно добре заплатена от Васил Божков, те са стигнали до там, че следят бизнесмени, фотографират къщи, правят напълно незаконно аудио и видео записи. Даже Димитър Стоянов сам си призна. И всичко това да се набеждават предприемачи, които не са публични лица и не се занимават с политика. И накрая великите им изводи, че трябва да се намеси европейската прокуратура. А за какво и защо? За да се угоди на поръчката им.

По-голямото и тяхно престъпление е, че техните благодетели се опитват да използват прокуратурата за политическите цели, които те преследват с всички средства. Но това си е престъпление!

Вероятно в Русия е нещо нормално, откъдето е съпругата на Атанас Чобанов. Дали тъстът му (от ГРУ на КГБ) не го е вербувал вече за изпълнение на определени поръчки и задачи. А ако се разрови изтичането на данните на НАП, за което излезе, че е извършено от ТАД груп дали няма да изплува името на Чобанов, както твърдят свидетели. Според тях той е поръчал и взел личните данни. Иначе е радетел за демокрация!

Димитър Cтoянoв пък ревна, че e бил oгрaбeн в рaйoнa нa cтoличния кв. Cвeтa Трoицa. Oт нeгo ca били зaдигнaти пoртмoнe, в кoeтo e имaлo 60 лeвa, нo и флaшкa c кoпия oт вcички мaтeриaли зa негови разкрития. Стоянов се нахвърля на нищо неподозиращи бизнесмени, прилага рекет за интервюта, прави незаконно следене и записване.

След заведена жалба в прокуратурата, удобно си губи веднага записите. Затова намекна и адвокат Светлана Георгиева. Тя изобличи журналиста Димитър Стоянов от сайта Биволъ в лъжа и рекет.

"Митко, как пък така ти изчезнаха флашките с незаконните записи след като подадохме жалба до полицията, пък и чинно ти отговорих с писмен отговор по имейл на дадения ми за коментар текст, който искаше да публикуваш?? Що не ми публикува отговора тук тогава? Интересен начин да заобиколиш Етичния кодекс на българските медии....и с какво точно те заплаших? Че ти казах, че няма да допусна незаконни записи на клиентите ми да излизат в публичното пространство и че твоят пасквил не носи никаква журналистическа стойност? Че ме беше цитирал поименно, но некоректно в статията си? Че ме "рекетираше", че ако клиентът ми не ти даде интервю на живо, ще пуснеш тези незаконни записи, защото...цитирам: "само това имам"?! Не ти ли предложих да си зададеш въпросите писмено и ние на всеки от тях ще ти отговорим?!  Впрочем, изчезнаха ли ти и двата ми разговора с теб, които ти също незаконно записа и после ми го потвърди? Ама, ако ги пуснеш, яко ще се изложиш ти самият, а читавите ти колеги ще ги е срам от теб… и що не си ми написал името, че аз съм адвокатът, който те бил заплашвал и изнудвал? Щото колегите ти ме познават и никой няма да ти повярва!!! Аз адвокат за един ден не съм, нито рупам доматите с колците...нито ще си прецакам клиента, щото ти си си наумил да претопляш стари манджи и да ми правиш сказки в стил: "Една жена каза...."...направо кажи на СДВР, че съм те проследила, ошамарила и съм ти свила ценните ти записи...пък да се свършват мъките ти...", написа адв. Георгиева.

Всичко това показва пълно незачитане и погазване на законите в България от журналисти. Иначе се борят за демокрация, но с бандитски методи. Време е прокурорите да действат. В крайна сметка журналистите също са подсъдими за незаконни действия! 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

кесо Изглежда тия двама "разследващи журналисти" стават толкоз токсични за околните, че дори своите вече се дистанцират от тях. Обикновено съдбата на такива "усърдни" другори е доста "сложна". Техните "благодетели" много обичат да ги черпят с "чай" за положеното "старание", а както показва историята, чаят не винаги понася на някои организми.
31.08.2020 13:29 / Отговор
Пссст! Пссст! Червени кретени!
Мунчо Нищото - ВЪН!
Импийчмънт на Льотчика!
01.09.2020 02:34 / Отговор
Сома Рекс По-смешна статия отдавна не бях чел. Последните напъни на властоудобните писарушки да спасят потъващия кораб на шайката герП, с тулупа, прасето и каскета. "Чао-чао" балеринки
01.09.2020 12:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати