Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. За демокрация с бандитски методи

Мрежата

За демокрация с бандитски методи

Сайтът "Биволъ" става все повече трибуна на поръчковата журналистика в България, пише БЛИЦ. Затова и страната е на 111-то място по свобода на медиите. Поръчковата журналистика идва от двете главни действащи лица – Атанас Чобанов и Димитър Стоянов. Показателно е и все повече се вижда, че дори сайтът "Биволъ" вече пряко не им дава толкова голяма трибуна и те започнаха най-вече да се изявяват във фейсбук.

Толкова са компрометирани, че медията не им иска статиите, коментират хората в социалните мрежи. Зад последните им поръчки прозира обвиняемият бизнесмен Васил Божков, президентът Румен Радев и неговият приближен в ареста Пламен Узунов.

Журналистът Димитър Стоянов е всеки ден на протестите, които се организират от Румен Радев и Васил Божков. Главната задача на Чобанов и Стоянов е да създават истерия като се месят в личния живот на хората, което е присъщо на жълтите медии и журналисти, за каквито уж не се смятат Чобанов и Стоянов. Бъркат под чаршафите на хората. По този начин нарушават грубо Закона за защита на личните данни, където санкцията е до 6 млн. евро, твърдят юристи.

В изпълнение на поръчките, вероятно добре заплатена от Васил Божков, те са стигнали до там, че следят бизнесмени, фотографират къщи, правят напълно незаконно аудио и видео записи. Даже Димитър Стоянов сам си призна. И всичко това да се набеждават предприемачи, които не са публични лица и не се занимават с политика. И накрая великите им изводи, че трябва да се намеси европейската прокуратура. А за какво и защо? За да се угоди на поръчката им.

По-голямото и тяхно престъпление е, че техните благодетели се опитват да използват прокуратурата за политическите цели, които те преследват с всички средства. Но това си е престъпление!

Вероятно в Русия е нещо нормално, откъдето е съпругата на Атанас Чобанов. Дали тъстът му (от ГРУ на КГБ) не го е вербувал вече за изпълнение на определени поръчки и задачи. А ако се разрови изтичането на данните на НАП, за което излезе, че е извършено от ТАД груп дали няма да изплува името на Чобанов, както твърдят свидетели. Според тях той е поръчал и взел личните данни. Иначе е радетел за демокрация!

Димитър Cтoянoв пък ревна, че e бил oгрaбeн в рaйoнa нa cтoличния кв. Cвeтa Трoицa. Oт нeгo ca били зaдигнaти пoртмoнe, в кoeтo e имaлo 60 лeвa, нo и флaшкa c кoпия oт вcички мaтeриaли зa негови разкрития. Стоянов се нахвърля на нищо неподозиращи бизнесмени, прилага рекет за интервюта, прави незаконно следене и записване.

След заведена жалба в прокуратурата, удобно си губи веднага записите. Затова намекна и адвокат Светлана Георгиева. Тя изобличи журналиста Димитър Стоянов от сайта Биволъ в лъжа и рекет.

"Митко, как пък така ти изчезнаха флашките с незаконните записи след като подадохме жалба до полицията, пък и чинно ти отговорих с писмен отговор по имейл на дадения ми за коментар текст, който искаше да публикуваш?? Що не ми публикува отговора тук тогава? Интересен начин да заобиколиш Етичния кодекс на българските медии....и с какво точно те заплаших? Че ти казах, че няма да допусна незаконни записи на клиентите ми да излизат в публичното пространство и че твоят пасквил не носи никаква журналистическа стойност? Че ме беше цитирал поименно, но некоректно в статията си? Че ме "рекетираше", че ако клиентът ми не ти даде интервю на живо, ще пуснеш тези незаконни записи, защото...цитирам: "само това имам"?! Не ти ли предложих да си зададеш въпросите писмено и ние на всеки от тях ще ти отговорим?!  Впрочем, изчезнаха ли ти и двата ми разговора с теб, които ти също незаконно записа и после ми го потвърди? Ама, ако ги пуснеш, яко ще се изложиш ти самият, а читавите ти колеги ще ги е срам от теб… и що не си ми написал името, че аз съм адвокатът, който те бил заплашвал и изнудвал? Щото колегите ти ме познават и никой няма да ти повярва!!! Аз адвокат за един ден не съм, нито рупам доматите с колците...нито ще си прецакам клиента, щото ти си си наумил да претопляш стари манджи и да ми правиш сказки в стил: "Една жена каза...."...направо кажи на СДВР, че съм те проследила, ошамарила и съм ти свила ценните ти записи...пък да се свършват мъките ти...", написа адв. Георгиева.

Всичко това показва пълно незачитане и погазване на законите в България от журналисти. Иначе се борят за демокрация, но с бандитски методи. Време е прокурорите да действат. В крайна сметка журналистите също са подсъдими за незаконни действия!   


Коментари (3)

кесо Изглежда тия двама "разследващи журналисти" стават толкоз токсични за околните, че дори своите вече се дистанцират от тях. Обикновено съдбата на такива "усърдни" другори е доста "сложна". Техните "благодетели" много обичат да ги черпят с "чай" за положеното "старание", а както показва историята, чаят не винаги понася на някои организми.
31.08.2020 13:29 / Отговор
Пссст! Пссст! Червени кретени!
Мунчо Нищото - ВЪН!
Импийчмънт на Льотчика!
01.09.2020 02:34 / Отговор
Сома Рекс По-смешна статия отдавна не бях чел. Последните напъни на властоудобните писарушки да спасят потъващия кораб на шайката герП, с тулупа, прасето и каскета. "Чао-чао" балеринки
01.09.2020 12:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още