Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Забелязано: Цветеслава Гълъбова паркира безплатно с инвалиден стикер? (СНИМКИ)

Мрежата

Забелязано: Цветеслава Гълъбова паркира безплатно с инвалиден стикер? (СНИМКИ)

Шефката на Инициативния комитет на Румен Радев, Цветислава Гълъбова бе забелязана да паркира на място за инвалиди със съответния стикер, съобщава ПИК.

Шефката на психоклиниката в „Курило“ гарира автомобила си в центъра на София, но вместо да плати 1 лев, както се полага за зелена зона или на паркинг, тя предпочете да ползва инвалидното място. Инвалидния стикер се издава лично на съответния човек, а не на колата, тъй като проверка е установила, че автомобилът е лизингов. Освен това Гълъбова не превозва хора в неравностойно положение с нея, съответно би трябвало синята табелка да се отнася за нея.

Проверка обаче показва, че Гълъбова не се е сдобила с инвалиден стикер на нейно име, а ползва чужд. Правото да паркира на място за хора в неравностойно положение е дадено на мъж от София с инициалите В.М. Петков.  

Според Наредбата за организацията на движението на територията на Столична община инвалиден стикер може да се поставя на автомобили, които превозват лица с трайни увреждания до конкретна сграда или адрес, вследствие на което увреждане въпросното лице "не е може да се придвижва без използването на инвалидна количка, ортопедични апарати, извършено протезиране на горни/долни крайници, не е в състояние да заема изправено положение на тялото без използването на посочените медицински изделия и има трайно оформен функционален дефицит на стоежа, придвижването или издръжливостта."

Така на практика, след като Гълъбова е сама в автомобила и ползва чужд стикер, без неговия притежател да е в колата, това е нарушение на правилника.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема