Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Задача за първи клас: БСП започва годината с над 6 млн., харчи 5 млн. – къде е остатъкът?

Мрежата

Задача за първи клас: БСП започва годината с над 6 млн., харчи 5 млн. – къде е остатъкът?

Снимка:

БСП вече е получила и първия си транш от партийната субсидия за 2019 г., който е в размер на 3 010 786 лв., пише Слави Трифонов

Автор: Слави Трифонов, Фейсбук

И настана голямата забава – Корнелия Нинова обяви, че БСП нямат пари да върнат надвзетата партийна субсидия от 4 299 690 лв.

Нинова обясни, че от началото на годината БСП е похарчила 2 млн. лв. за еврокампанията, 1,5 млн. лв. за старта на партийната телевизия и още 1,5 млн. лв. за „издръжка на структурите“.

Бах тая кампания, бах тая телевизия, бах тая издръжка.

Да приемем, че БСП наистина са изхарчили 5 млн. лв. до юни.

И така, задача за първи клас – Нинова може да ползва услугите на сина си, който, по думите ѝ, е един от най-добрите математици в света:

БСП започва годината с 6 462 000 лв. налични средства (според отчета пред Сметната палата). До днес харчи 5 млн. лв. Значи, остават непокътнати 1 462 000 лв. И какво още пропуска Корнелия Нинова? През март-април БСП вече е получила и първия си транш от партийната субсидия за 2019 г., който е в размер на 3 010 786 лв. Прибавяме тези пари към онези 1 462 000 лв. и се получава налична сума към днешна дата – 4 472 786 лв.

А 4 472 786 лв. са предостатъчни на БСП, за да възстанови надвзетите 4 299 690 лв. Даже ще останат и едни 173 000 лв. за скара на Бузлуджа.

Освен това, тези дни БСП ще получи и втори транш от партийната си субсидия – 2,5 млн. лв. Освен това, до юни партията е получавала дарения и членски внос. Тия пари къде са?

С унизителното си изказване, че нямат пари, Корнелия Нинова ми напомня за оная клета активистка на БСП от зората на демокрацията, която носеше цветя и питаше: „Кой ще ни даде парииии? Кой ще ни издържа?“

Не само БСП се прави на ударена и предпочита разсрочено и дълго във времето плащане, другите партии също се ослушват. Днес, към 16 ч. няма нови доброволно възстановени суми.

Всички тия ослушващи се партии пък ми напомнят за друго. Напомнят ми за онази безработна ромка, която беше получила от социалните вълшебна дебитна карта и в продължение на месеци всеки ден теглеше по 400 лв. от банкомата.

Ей като тая ромка са ни партиите – като харчат незаконните пари – кеф, като трябва да ги връщат – зор.

И още нещо, специално към партиите, представляващи уродливата система: Ей, партиите, няма да спра, бе! Няма да спра!  


Коментари (1)

Чалгаджията Този няма ли кой да го вкара в лудницата. Нали като върнат всички пари, ще останат на нула. Имат офиси, заплати за плащане, режийни разноски, предстои кампания
Много прост човек, с нетърпения очаквам да не трови медийното пространство и децата ни.
27.06.2019 07:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още