Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП изхарчили 6 млн. лв., не могат да върнат навзетите партийни субсидии

Политика

БСП изхарчили 6 млн. лв., не могат да върнат навзетите партийни субсидии

БСП изхарчили 6 млн. лв., не могат да върнат навзетите партийни субсидии - Tribune.bg
Снимка:

Можели да връщат от следващите субсидии, каза Корнелия Нинова

Почти 6 млн. лв. е изхарчила БСП от началото на годината. Към декември миналата година социалистите са разполагали с тези пари, но те вече не са налични. Това стана ясно от думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, които бяха по повoд това, че ГЕРБ вече възстанови надвзетите партийни субсидии.

„Тези 6 млн. лв. от началото на тази година до днес сме похарчили за кампанията за европейските избори – 2 млн. лв., за Българска свободна телевизия – 1.5 млн. лв., също толкова за издръжка на структурите. Така че към момента не разполагаме с тези пари“, коментира лидерката на БСП.

Левицата имала готовност да започне да връща надвзетото на държавата от следващите субсидии. Нинова определи като „разумна“ идеята за консултации относно намаляването и размера на партийните субсидии.

„Отиваме на разговори с позиции в две посоки –да не допускаме частни интереси да си купуват партии и да диктуват политиката на България, но и да намалим субсидиите, така че обществото да се успокои, че партиите харчат излишни пари“, каза Нинова.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп