Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Заради Радостин Василев: Хитов ресторант съди „Национална спортна база“ за над 7 млн. лв.

Мрежата

Заради Радостин Василев: Хитов ресторант съди „Национална спортна база“ за над 7 млн. лв.

Заради Радостин Василев: Хитов ресторант съди Национална спортна база за над 7 млн. лв. - Tribune.bg
Снимка:

В последната седмица сме свидетели на пореден опит за затваряне на ресторанта от бившия министър на младежта и спорта, пише до „24 часа“ Мирела Якубовска, управител на ресторант 101 Bar and Dinner в право на отговор по повод статията „В последните часове от управлението си Радостин Василев затвори хитов ресторант“.

Наемателят на комплекса се явява най-големият инвеститор в НСБ („Национална спортна база“) с вложена сума от 4, 141, 206.00 лева, като са осъществени не само ремонтни дейности, а и построяването на сградата, в която се помещава ресторант 101 Bar and Dinner. Важно е да се отбележи, че след изтичане на договора инвестицията и новопостроената сграда на заведението по договор остават в полза на НСБ. Предвид състоянието на повечето имоти собственост на НСБ опитите за прекратяване на договор с наемател, който не само поддържа наетите обекти, но и за своя сметка строи нови изглежда нецелесъобразно и преднамерено.

Припомняме, че бившия министър на спорта заяви категорично в свое интервю, че ще прекрати договора на комплекса докато заема поста. Като изключително притеснителен определяме факта, че изказванията предшестват резултатите от проверките.

Хронологията на събитията показва, че репресивната акция следва подаването на сигнал в прокуратурата срещу бившия министър на младежта и спорта. Именно след този сигнал започна институционален натиск с неспиращи проверки от всякакво естество. Част от този натиск бе и затварянето на ресторанта от приходната агенция, което съдът определи като неоснователно и незаконосъобразно.

Нито една от множеството проверки на всевъзможни институции не откри закононарушения, извършени от дружеството наемател.

Въпреки това сме подложени на безпрецедентен натиск и поставени в обективна невъзможност да развиваме свободно търговска дейност и да изпълняваме бизнес програмата на дружеството.

Именно затова на 08.08.2022, частен съдебен изпълнител връчи на „Национална спортна база“ ЕАД уведомление за завеждане на три съдебни иска на обща стойност 7, 054, 806.00 лева.

„Национална спортна база“ ЕАД бе уведомена също, че членовете на управителния и съвет са солидарно отговорни за нанесени на дружеството вреди от техни действия.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати