Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Радостин Василев дал за обезщетения на уволнени в ММС пари, колкото е бюджетът на някои федерации

Мрежата

Радостин Василев дал за обезщетения на уволнени в ММС пари, колкото е бюджетът на някои федерации

Радостин Василев дал за обезщетения на уволнени в ММС пари, колкото е бюджетът на някои федерации - Tribune.bg
Снимка:

ММС е изплатило 275 241 лева на 38 лица като обезщетения по повод прекратени трудови и служебни правомощия. Това е станало в периода от 1 януари до 30 юни 2022 година.

Данните са официален отговор от министър Радостин Василев на питане в Народното събрание на депутата от ГЕРБ-СДС Стефан Апостолов. Със сериозната сума пари са били обезщетени дългогодишни служители на ведомството, които Василев за кратния си престой в ММС реши да уволни, съобщава NOVSPORT .

„Какво стои зад сухите цифри? Ами оказва се, че желанието да „развърти метлата“ и да отстрани от работа достойни и дългогодишни служители на ММС са стрували на Василев доста сериозна сума пари. Платени от данъкоплатците, естествено. Справката показва, че в подобни размери са годишните бюджети на федерации като тази по кикбокс или модерен петобой, например...

Тоест, вместо да подпомогне някои от федерациите със сумата от 275 241 лева, Радостин Василев е задоволил егото си, отстранявайки от работа неудобни за него служители. Които след това са получили полагащите им се от закона обезщетения.

Сегашното разкритие показва още веднъж истинската същност на този министър, който за 6 месеца в ММС успя да предизвика сериозен хаос във всяко едно направление. То не бяха забавени до средата на април пари на федерациите, неизплатени и до днес средства на голяма част от клубовете, скандали и нахлуване като в мутренските времена в спортни бази и ресторанти, тотално съсипване на тотото и т.н. и т.н. Като отделно от всичко това лиши институцията от десетки достойни служители, някои от които прекарали почти целия си съзнателен живот в сградата на Спортната палата.

Все пак има светлина в тунела и тя се състои в това, че само след броени часове Василев вече няма да е спортен министър. И ще остане в историята като най-кратко изкаралия в Спортната палата ръководител в редовно правителство....

А сега вече е ред на ъгъла на „Васил Левски“ и „Гурко“ да идва оркестъра...“, се посочва в публикацията.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати